Вирусът ще оцелее по-малко върху кожата, отколкото върху ръкавиците, с

...
Вирусът ще оцелее по-малко върху кожата, отколкото върху ръкавиците, с
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Носенето на ръкавици е безсмислено, по-добре да се мият по-често ръцете

 Вирусът ще оцелее по-малко върху кожата, в сравнение с върху ръкавиците, с които ви сервират кафе. Самата кожа е непропусклива за корона вируса и носенето им е безусловно безсмислено, по-добре е да се мият по-често ръцете, в сравнение с да се носят през целия ден и с тях да се пипа всичко, сподели той. Според него и седенето на пейките не е рисково. Екипите, които работят на първа линия са оборудвани по един по-различен метод. Пейките не задържат вирус, само че ръкавиците - да. Те имат прилепваща дарба. Това съобщи в ефира на Нова телевизия доцент Андрей Чорбанов от департамент " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките.

По думите му дезинфекцията от въздуха е безумно. " Това се ползва за комари и вредители. Вирусът живее вътре в нас, а не по покриви и полянки.

Що се отнася до имунизацията, доцент Чорбанов съобщи, че това коства доста тежък труд. " Трябва да се намери  това, което ще се отдели от вируса и ще може да се употребява. Ако това се направи - то ще има първообраз за ваксина за 3 месеца, само че у нас имаме огромен проблем - публичните поръчки. Заради тях се чакат реактиви и препарати по година. Прототипът се сглобява доста бързо, само че бавната част при имунизациите - са тестванията.Вирусът много постепенно се популяризира и много постепенно се почиства от организма, по тази причина е нужно едно трайно решение.

Тестовете за безвредност са по-дългите и рисковите, тъй като не са ясни страничните резултати, тестванията за успеваемостта са по-бързи ", изясни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР