Вирусът е установен в индустриална ферма в село Цалапица и

...
Вирусът е установен в индустриална ферма в село Цалапица и
Коментари Харесай

Откриха нови огнища на птичи грип в Пловдивско и Пазарджишко

Вирусът е открит в индустриална плантация в село Цалапица и в две персонални стопанства - също там и в пазарджишкото село Варвара. Във фермата се отглеждат към 80 000 кокошки все още на определяне на болестта. В двете персонални стопанства има към 100 птици. За трите огнища са издадени заповеди на изпълнителния шеф на БАБХ за оповестяване и ограничения за надзор на огнище на Инфлуенца по птиците.
Предстои умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обектите и неутрализиране на труповете под формален контрол и по метод, недопускащ разпространение на заболяването. Около трите огнища са избрани 3-километрова защитна и 10-километрова следена зона.
Извършва се изследване и следене на придвижвания на домашни и други птици, яйца, артикули и странични скотски артикули добити от тях - фураж за тях и транспортните средства, свързани с софтуерния развой в двете зони.
От БАБХ показаха, че месо и артикули, в който е открито огнище на птичи грип, не съставляват заплаха за човешкото здраве при съблюдаване на хигиеничните правила за обработка на храните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР