Вирус ни удря в ушите и ни държи глухи в

...
Вирус ни удря в ушите и ни държи глухи в
Коментари Харесай

Оглушаваме от мартенски вирус

Вирус ни удря в ушите и ни държи глухи в продължение на две седмици, сигнализират лекари. Грипът постепенно отминава, само че на негово място идват присъщите за сезона аденовируси, метапневмовируси, риновируси и коронавируси. Те са причинители на огромна част от болесттите, които са по-леки и не предизвикват толкоз тежки затруднения.

За разлика от грипа обаче, в доста от случаите се стига до инфекции, които би трябвало да се лекуват с антибиотик. Обичайно болестите стартират с упорита и суха кашлица, съпроводена от болки в гърлото и хрема. В някои случаи обаче се стига до болежка, звук и инфектиране в ушите, оповестява Флагман.

" Ушите са една от най-уязвимите елементи от човешкото тяло. Всъщност вирусите нападат точно дребните съдове и артерии. Настинка, грип, напълно елементарна хрема, всичко може да докара до затруднение “, изясняват експертите. Те все по-често лекуват пациентите с диагноза хеморагичен отит. Това е остро инфектиране на междинното ухо с кръвоизливи, които засягат слуховия нерв. Това обаче може да докара до по-трайни увреждания. Заболяването визира както огромни, по този начин и дребни. Протича със мощна болежка в едното или и в двете уши, допустимо е и приключване на секрет (гноен или бледокървав). Може да се стигне до висока температура и тресчица. Затова лекарите алармират, че при първите болки и подозрения е изключително значимо да се потърси здравна помощ. До 48-ия час от началото на недоволствата лекуването би трябвало да е почнало.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР