Виртуалните десктопи са достъпни за служителите през всякакви потребителски устройства(снимка:

...
Виртуалните десктопи са достъпни за служителите през всякакви потребителски устройства(снимка:
Коментари Харесай

VDI инфраструктурата и ползите за бизнеса


Виртуалните десктопи са налични за чиновниците през всевъзможни потребителски устройства
(снимка: CC0 Public Domain)

Един от основните корпоративни сегменти в последните години са решенията за виртуална десктоп инфраструктура (VDI). Прогноза на анализаторската компания ResearchAndMarkets сочи, че този пазар ще доближи близо 3,9 милиарда $ през 2024 година

Виртуалната десктоп инфраструктура (VDI) е набор от технологии, които разрешават доставка и ръководство на виртуални настолни машини, работещи на платформа за виртуализация в центъра за данни. VDI се ръководи централно във виртуализираната инфраструктура.

Това разрешава на предприятията да поддържат подвижността на чиновниците със сигурен далечен достъп до вътрешните фирмени запаси. VDI също по този начин оказва помощ на фирмите да ръководят цифровите работни процеси, дружно с уголемен надзор на сигурността.

При VDI модела виртуалните десктопи на потребителите се поддържат централно на сървърния хардуер, ситуиран в предпазен център за данни. Това е една от формите на виртуализация – виртуалните десктоп машини са налични за потребителите от потребителски устройства през мрежата, които могат да бъдат лични компютри, таблети, тънки клиенти и даже смарт телефони.

Счита се, че VDI е един от най-ефективните и сигурни способи за образуване на работата на обещано дружество, защото разрешава поддържане на хиляди устройства от един админ и от една точка, без се постанова екипът по поддръжка физически да се грижи за всяка обособена машина. Разбира се, би трябвало да се обезпечат отбраната на връзките сред терминала и централния сървър, както и непрекъснатостта на връзките.
още по тематиката
Така да вземем за пример, в случай че група чиновници работи по съответен план, отбраната на данните е приоритет. С потребление на VDI, всички данни от устройството на даден консуматор – член на работната група – се придвижват в централен сървър, а устройството е единствено средство за връзка сред потребителя и главния сървър.

При създаване на VDI системи могат да се употребява безусловно всяко устройство от страна на потребителите, което имат екран, процесор и принадлежности за въвеждане на информация, само че в това време може да е усъвършенствано като хардуер и програмен продукт за съответен план или бизнес задача. Това понижава разноските за инфраструктура и покачва успеваемостта на работата.

Ако такива устройства се повредят от страна на потребителя, те могат да бъдат сменени елементарно, бързо и най-важното – на ниска цена с аналогично устройство, без да се губят данни и време. Основните разноски са съсредоточени върху сървърната страна, която би трябвало да дава отговор на съществени условия за надеждност и сигурност.

Всички актуализации на системата, в това число на отбраната на данните, се правят на централен сървър. На собствен ред потребителските устройства към този момент са определени за съответни задания и доста постоянно това са нискобюджетни модели със междинни механически характерности.

Важно условие при VDI метода е узаконяването на сървъра за работа със програмен продукт за виртуализация. Освен това системите за предпазване би трябвало да устоят на огромни натоварвания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР