Винтервю за американския вестник Вашингтон пост главнокомандващият на украинските въоръжени

...
Винтервю за американския вестник Вашингтон пост главнокомандващият на украинските въоръжени
Коментари Харесай

Залужни призна за украински нападения на руска територия

Винтервю за американския вестник " Вашингтон пост " главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни призна за украински набези на съветска територия , съобщи ДПА.

" Това е наш проблем и от нас зависи да решим по какъв начин да убием този зложелател. Възможно е и е належащо да убиваме на негова територия по време на война " , съобщи той пред вестника в материал, оповестен през вчерашния ден.

Руските гранични региони неведнъж бяха подлагани на артилерийски обстрел и офанзиви с дронове от страна на Украйна, показва американското издание. Вестникът обаче отбелязва, че формалните представители в Киев нормално не признават за нападенията през границата.

Залужни съобщи, че за честите удари през границата употребява оръжия, създадени в Украйна.

" Ако нашите сътрудници се опасяват да използваме техните оръжия, ние ще убиваме с нашите " , сподели той, визирайки изискванията, сложени от западните съдружници, съгласно които доставените от тях оръжия не трябва да се употребяват за набези на съветска територия. " Защо би трябвало да желая от някого позволение какво да върша на вражеска територия, с цел да спася народа си ", запита се Залужни.

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили сподели още, че желае да си върне черноморския полуостров Крим, който Русия анексира още през 2014 година. " Веднага щом разполагам със средствата, ще направя нещо. Не ми пука - никой няма да ме спре " , съобщи Залужни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР