Винтернет се появиха нови документи, за които се твърди, че

...
Винтернет се появиха нови документи, за които се твърди, че
Коментари Харесай

Нова порция секретни военни документи на САЩ се появи в интернет

Винтернет се появиха нови документи, за които се твърди, че съдържат военни секрети на Съединени американски щати, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток, оповестяват медии, представени от ДПА.

Над 100 класифицирани документа, оповестени през вчерашния ден в Twitter и на други места, съдържат сведения за положението на бойните дейности в източния украински град Бахмут, да вземем за пример, заяви в. " Ню Йорк таймс ".

Документите наподобява са на военните и разследващите служби на Съединени американски щати. Те са били оповестени също в чат приложението " Дискорд ", написа в. " Уолстрийт джърнъл ".

Министерството на защитата проверява оповестените в мрежата постове, оповестиха представители на двете издания.

" Таймс " цитира неизвестен почитан чиновник, който назовава приключването на информация " призрачен сън за " Пет очи ", имайки поради партньорството за продан на разследваща информация сред Съединени американски щати, Англия, Австралия, Нова Зеландия и Канада.

Освен информация за Украйна, новата партида документи съдържа и класифицирана информация, обвързвана с Китай, с военната обстановка в Индо-тихоокеанския район, с Близкия изток и тероризма.

За повторно в границите на дни Вашингтон и неговите съдружници получават неочакван удар с сходни разкрития. В четвъртък " Таймс " заяви, че в обществени медии са били качени военни документи, отнасящи се за подготовката на Украйна за идно пролетно контранастъпление и за положението на потенциала й за противовъздушна защита.

Източникът на документите остава незнаен, не се знае също какъв брой още класифицирана информация е изтекла, се споделя в известията в печата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР