Виновните за пътнотранспортно произшествие, при което има пострадал човек, да

...
Виновните за пътнотранспортно произшествие, при което има пострадал човек, да
Коментари Харесай

Обществено полезен труд в спешните отделения за всички, причинили катастрофа

 Виновните за пътнотранспортно произшествие, при което има потърпевш човек, да правят публично потребен труд за наставление в незабавните отделения на лечебните заведения. Така те ще могат да осъзнаят какво са предизвикали, особено ако то е било вследствие от приложимост на алкохол и опиати. Предложението показа пред " Дарик "  д-р Станислав Милев, ортопед-травматолог, който завежда операционен блок в столичната болница " Св. Анна ". Мярката се ползва в Канада и оказва позитивен резултат като предварителна защита за сходен вид произшествия. Коментарът Милев насочи като допълнение на концепцията на здравните управляващи – виновният за злополуката да заплаща лекуването на потърпевшия.

" Опитът на западните страни е отговорните, без значение от това какво са създали, е да правят общественополезен труд за наставление както на себе си, по този начин и на останалите членове на обществото. В Канада се ползва следното: водачи, провокирали ПТП, с изключение на наказателната отговорност, в случай че изключително са използвали наркотични субстанции и/или алкохол, биват осъждани да извършват общественополезен труд в незабавните отделения на болничното заведение ", съобщи специалистът.

Проблемът е, че причинителят на ПТП много постоянно не схваща какво е направил, защото пътищата сред виновникът и потърпевшите се разделят и се пресичат едвам в съда. В хода на времето обаче, този, провокирал случая, не е очевидец на процеса на възобновяване на ранения. В доста от случаите става дума за политравматични пострадвания, които налагат множество хирургични интервенции и дълготрайно възобновяване. Предложението е виновниците поставят общественополезен труд в обгрижването на пациента, с цел да послужи з наставление. Идеята на въвеждането на сходна мярка е ненапълно с предпазен темперамент, с цел да може причинителят на ПТП да осъзнае виновността и отговорността си, което ненапълно понижава рецидивите, изяснява доктор Милев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР