Виновна е администрацията на затвора, смята Цветомир Иванов Цветомир Георгиев

...
Виновна е администрацията на затвора, смята Цветомир Иванов Цветомир Георгиев
Коментари Харесай

Бургаски затворник пише до омбудсмана, удържали му неправомерно пари от заплатата

Виновна е администрацията на пандиза, счита Цветомир Иванов

Цветомир Георгиев Иванов, който изтърпява 6-годишна присъда в Бургаския затвор, се свърза с Флагман.бг, с цел да алармира, че непозволено му удържат пари от месечната заплата.

Той към този момент е писал на националния омбудсман, алармирал е и правозащитни организации, а съгласно изказванията му администрацията на пандиза нарушавала закона и го оставяли едвам със 70 лв., с които не можел да покрие и най-елементарните си потребности.

Цветомир работил като готвач в пандиза. Получавал заплата от 710 лв.. По предписание, незабавно му удържали 60 % от сумата за фонд „ Затворническо дело “. Оставали 250 лв., само че от тях за повторно правили вземали – 70 % поради наложени запори от частни правосъдни реализатори.

„ В член 446 от Граждански процесуален кодекс написа, че когато получавам по-малко от 300 лв., не би трябвало да ми удържат пари. Правят го в нарушаване, без никакво право. Излиза, че законът за хората извън е един, а за нас – различен. В моята обстановка са много момчета от пандиза “, сподели пред Флагман.бг Цветомир, който се обади от стационарния телефон на бургаския пандиз.

Той упорства да му се възстановят непозволено удържаните, съгласно него суми, и да се постави завършек на тази процедура.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР