Виното е най-известната и любима напитка в световен мащаб. Този

...
Виното е най-известната и любима напитка в световен мащаб. Този
Коментари Харесай

Какво е купажно вино

Виното е най-известната и обичана напитка в международен мащаб. Този артикул има скъпи вкусови качества, които го трансформират в заветен и даже обожествяван знак в антични времена.

Виното се приема за изтънчено, нежно и тънко пиво, което покорява милиони сърца със своите вкусови качества. Това е повода да бъде една от най-широко публикуваните домашни приготвени питиета. Мнозина избират да подготвят виното си сами и да усъвършенстват сами това изкуство.

Производството на вино е изчерпателен и трудоемък развой, изискващ съответните познания и умения. Една от особеностите, свързани с винопроизводството, е купажирането.

Какво е купажирано вино

Купажът или купажирането е развой на разбъркване на няколко типа виновност. Те се смесват при несъмнено съответствие и финалният резултат е ново вино. За задачата могат да се комбинират два или повече сортове виновност, като най-честите аргументи за осъществяване на купажа са да се реализира по-добър вкусов баланс, да се стандартизира продукта или да се реализира избран жанр на виното.

Купажирането може да служи за възстановяване на цвета, трайността и аромата на виновността. То може и да се ползва, когато задачата е да се запази спецификата на виното. Купажирането е комплициран развой, защото се изискват нужните познания по отношение на:

- Климат – нормално сортовете грозде, които са приспособени към еднакъв климат, си подхождат да бъдат съчетани в купаж;

- Традиция – купажът зависи от традицията и от нормите, открити във връзка с смесването на съответните сортове;

- Съотношение – изискват се избрани техники и теоретични знания по отношение на вярното съответствие на смесваните виновност.

С положително купажно вино може да сготвите си обичаните си ястия като:

- винен кебап;

- защити френски предписания.

- карантия с вино;

- паста с вино;

- десерти с вино.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР