Виното, бирата и спиртните напитки съдържат вид алкохол, наречен етанол.

...
Виното, бирата и спиртните напитки съдържат вид алкохол, наречен етанол.
Коментари Харесай

5 от най-здравословните алкохолни напитки

Виното, бирата и спиртните питиета съдържат тип алкохол, наименуван етанол. Пиенето на повече от целесъобразната дневна доза води до нараснал риск от повече от 50 болести, в това число сърдечни болести и инсулт. Редовното пиянство също може да увеличи равнищата на тревога и да помогне за струпване на килограми.
 Испанското вино херес - мощно обичано и още по-силно ненавиждано
Испанското вино херес - мощно обичано и още по-силно ненавиждано

Една чудесна и доста комплицирана напитка

Въпреки това, някои алкохолни питиета може да са по-добри от други. Това е по този начин, тъй като те нарушават по-малко кръвната захар, по-малко евентуално е да влошат признаците на махмурлук и имат по-малко празни калории. Всъщност, някои алкохолни питиета, когато се употребяват умерено - това не е повече от една чаша за дами и две за мъже дневно, може даже да предложат някои изгоди за здраветo. Да забележим пет такива образеца, препоръчани от Good Food. 

1. Червено вино
 Снимка 624904

Рекламираните преимущества на тази известна напитка се дължат на ципите и семките на гроздето, които са ферментирали със сока. Резултатът е алкохолна напитка, цялостна с растителни съединения, в това число ресвератрол, кверцетин и антоцианини - всички те имат защитни свойства. Количествата ще варират според от гроздето, климата и употребяваните индустриални способи.
 Как се прави вино от вулканична пепел - на Лансароте знаят чудесно
Как се прави вино от вулканична пепел - на Лансароте знаят чудесно

Гениалните виновност, родени от черни вулканични кратери

Проучванията демонстрират, че тези естествени съединения могат да имат лек, само че удобен резултат върху сърцето, инсулиновата устойчивост, както и да работят като източник на гориво за положителните бактерии в нашите вътрешности. Тези бактерии трансформират растителните съединения в дейни химикали, които оказват помощ на имунната ни система, както и на сърцето ни да действат добре.

Въпреки това си коства да запомним, че доста виновност, както червени, по този начин и бели, употребяват сулфити като консервант. Ако сте чувствителни към сулфити, виното може да не е най-хубавият избор за нас.

2. Греяно вино
 Снимка 456284

Макар да не му е сезон, би трябвало да се означи, че нормално сервирано топло, греяното вино съчетава преимуществата на аленото вино с богати на витамин С плодове и цялостни с антиоксиданти подправки, в това число канела, карамфил и джинджифил.

3. Бяло вино
 Снимка 657340

Ципата на гроздето нормално не взе участие във ферментацията на бялото вино, тъй че една чаша съдържа по-малко растителни съединения от аленото. Въпреки това, типът на гроздето и употребяваният индустриален развой към момента могат да доведат до задържане на някои потребни растителни съединения.

Бялото вино нормално има по-ниско алкохолно наличие от еквивалентна чаша алено, а сухото, не междинното или сладкото бяло вино ще бъде с по-ниско наличие на захар.

Някои хора развиват главоболие скоро откакто пият алено вино, само че не и в случай че пият бяло вино (или водка). Защо това е по този начин, не е изцяло изяснено, макар че се счита, че има общо с освобождението на хистамин.
 Каква е съвършената температура за розето през лятото
Каква е съвършената температура за розето през лятото

И грешките, които да не вършим

4. Вино с добавка

Комбинирането на вино с газирана вода понижава наличието на алкохол, захар и калории, до момента в който газираната вода прибавя хидратиращ детайл. Добре е да заобикаляме лимонадата, тъй като това ще усили захарта и надлежно - калориите.

5. Шампанско
 Снимка 558034

Съдържащо сходни растителни съединения като бялото вино, само че с още по-ниско наличие на захар, " брут " шампанското е изсъхнало пенливо вино с ниско наличие на калории. Неговите растителни съединения могат да бъдат от изгода за здравето на сърцето, само че имат по-малка хранителна стойност от тези в аленото вино.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР