Винопроизводители от района на турската община Хайраболу все по-често се

...
Винопроизводители от района на турската община Хайраболу все по-често се
Коментари Харесай

Винопроизводители от Хайраболу все по-често се обръщат към българските си колеги за обмяна на опит

Винопроизводители от региона на турската община Хайраболу все по-често се обръщат към българските си сътрудници за обмяна на опит. Интересът им е ориентиран към употребяваните у нас технологии и процеси за производството на бели, червени и розови виновност. Това сподели пред Българска телеграфна агенция кметът на Община Карнобат Георги Димитров, който ще бъде измежду формалните посетители на градския празник на слънчогледа, проведен годишно в остарелия турски град. 
" Имаме подписано съглашение за съдействие сред Община Карнобат и Община Хайраболу. Работим доста добре дружно. Винаги каним техни представители на празници в нашия град, а те от своя страна също не пропущат мотив да ни поканят. Освен в региона на културата си сътрудничим и в чисто стопански проект ", уточни Димитров. 
Той добави, че винопроизводители от турския региона са имали редица визити в предприятия за произвеждане на вино в Карнобатско. " Основно се интересуват от технологията. Ние произвеждаме селскостопанска продукция, а те създават машини. Наши производители изнасят за Турция главно слънчоглед, а ние от своя страна внасяме машини ", сподели кметът на Карнобат. 
По думите му турските производители на вино разполагат с лозови масиви, които не отстъпват на родните. И макар, че пазарът на алкохол е относително дребен, реализирайки стоката си зад граница, те съумяват да развиват добре бизнеса си. Георги Димитров разгласи, че през последните няколко години, българското вино от региона на Карнобат се изнася главно за Азия. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР