Винетките за леки автомобили може да поевтинеят. Това заяви министърът

...
Винетките за леки автомобили може да поевтинеят. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Според регионалния министър винетките за леки коли можело да поевтинеят

Винетките за леки коли може да поевтинеят. Това съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков на профилиран конгрес в София.
Според Нанков поевтиняване може да има чрез редуциране на разноски - да вземем за пример разноските за разпечатване, разпространяване, предпазване, брак, които се включват в цената на стикера. Но те ще се спестят с въвеждането на електронните винетки, посочи миистърът, представен от в. " Монитор ". По думите му таксите за леки коли са несъизмеримо високи на фона на тези за тежкотоварни коли. Нанков разяснява още, че наклонността лекият трафик да поддържа пътния бранш нараства в последните години, като сега към 67% от постъпленията от винетки са от леки коли.
Припомняме, че нарастването на цената на годишните винетки на 97 лв. провокира съществени митинги и правосъден иск. В последна сметка обаче, в средата на месец май тази година съдът реши, че цената е законна, откакто жалбата беше за процедурни нарушавания при приемането ѝ - във връзка с публичното разискване. Интересното е, че на предходната инстанция присъдата беше, че повишаването е било нелегално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР