Вината за леката присъда не е на съдията, а на

...
Вината за леката присъда не е на съдията, а на
Коментари Харесай

Шведът, ритнал камериерката, трябвало да получи 3 години затвор


Вината за леката присъда не е на съдията, а на прокуратурата, тъй като трябваше да му издигнат обвиняване по член 325, сподели проф. Константинов

Шведът Ралф Сундберг, който ритна камериерката в Слънчев бряг и получи акт единствено за 4500 лв. санкция, трябваше да лежи в пандиза три години. Вината за леката присъда обаче не е на съдията, а на прокуратурата. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия проф. Михаил Константинов, съобщи " Флагман ".

„ Съдът в Несебър не е отговорен за леката присъда. Българският кодекс не е чак толкоз неверен. Шведът бе пийнал. В члена, по който го осъждат, в последната алинея се споделя, че всички преимущества се употребяват, единствено в случай че не е пийнал. Прокуратурата това обаче не го посочи.

Отворете член 78 и го прочетете! “, прикани професорът.
„ Съдията е прав. Той с облекчение дава минималната присъда, с цел да няма дипломатически скандал, само че в случай че прокуратурата бе споделила, че шведът няма привилегия, влиза в действие член 325. Тогава шведът щеше да получи 3 години затвор, колкото получи и българският ром в Германия “, изяснява Константинов.
Шведът ще заплати тези 4500 лв., колкото нашите заплащат санкциите по пътищата, сподели още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР