Вината е у всички, но не е най-важно на кого

...
Вината е у всички, но не е най-важно на кого
Коментари Харесай

Румен Гечев : Няма да има чиста форма на коалиция, а вероятно програмно правителство


" Вината е у всички, само че не е най-важно на кого ще се лепне етикетът за виновността, защото в Народното събрание бяха направени няколко опита. И първата партия, и втората не можа да сформира държавно управление. Имаше очаквания, че ще надделее здравият разсъдък ", заяви депутатът от левицата Румен Гечев студиото на " Денят ON AIR ".

Той е безапелационен, че за обединения преди избори не се приказва, а от не знаят кой с каква парламентарна мощност ще разполага след изборите и това ще зависи от предизборните стратегии на партиите. Според него е най-демократичната, защото и управлението на партията се избира посредством директни избори. Нинова е отбелязала, че на този стадий не стои въпросът за отпадане на възбраната за коалиция с ГЕРБ.

" Едва ли ще има някаква чиста форма на коалиция без значение от резултатите на изборите. Най-вероятно ще бъде още веднъж на дневен ред тематиката за програмно държавно управление. Всяка партия би трябвало да е подготвена да понесе някакви политически загуби, в случай че те си костват и са от изгода на България. Ние и в този момент се опитахме, направихме крачка обратно, седнахме на една маса с главния си политически конкурент ГЕРБ ", акцентира Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът акцентира, че ще направи всичко допустимо да се показа по-добре на идните избори, тъй като не е удовлетворена от резултата си на предходните. Гечев е на мнение, че няма по какъв начин да се образува какъвто и да е програмен кабинет без.

" Няма по какъв начин да слезем под 25 депутати, защото през последните месеци в Народното събрание сподели диалогичност, съответни решения, защитихме националния интерес ", сподели депутатът от.

Гечев разяснява и тематиката за енергетиката, като посочи, че в никакъв случай не е подкрепяла понижението на излъчванията с 40% и добави, че е груба неточност износът на оръжия за Украйна, тъй като България от това търпи големи стопански загуби и е най-слабо развитата страна в Европейски Съюз.

" България е дребна страна, подвластна от процесите в Европа и отвън нея, въпросът е ще продължим ли да слугуваме на огромните в Европейски Съюз и отвън него, или ще участваме в интеграцията почтено и ще си пазиме националния интерес ", уточни Гечев.

" Десницата внесе в Народното събрание да сме дали своят вот за някакъв геноцид, някакъв Гладомор в Украйна през 1932-1933 година Това обикновено ли е? Ние чакаме милиарди от Европейски Съюз за рационализиране на технологиите и за стабилно развиване на България и вместо да одобряваме тези закони, които сякаш всички настояват, че са належащи, внезапно ние се занимаваме да слугуваме на началниците във Вашингтон и Брюксел ", посочи гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР