Винъс Уилямс ще вземе участие в първия си турнир на

...
Винъс Уилямс ще вземе участие в първия си турнир на
Коментари Харесай

Винъс Уилямс получи „уайлд кард“ за турнира в Торонто


Винъс Уилямс ще вземе присъединяване в първия си шампионат на сингъл от съвсем година насам. Носителката на седем трофеи от Големия шлем получи „уайлд кард“ за WTA 1000 шампионата в Торонто, като новината бе публично доказана от уредниците. Надпреварата в Канада ще се организира от 8 до 14 август.

Последният към този момент самостоятелен мач на Уилямс бе на шампионата в Чикаго през август предходната година, където претърпя проваляне от Су-Уей Шие в първи кръг, а последната ѝ победа на сингъл бе над Михаела Бузарнеску на Уимбълдън 2021. Винъс, която доскоро повече от месец навърши 42 години, се завърна на корта на тазгодишното издание на Шампионата. Тя се включи в шампионата на смесени двойки дружно с Джейми Мъри и доближиха до втори кръг.

Предстоящото присъединяване на Винъс Уилямс на Canadian Open ще бъде 11-о в кариерата ѝ. През 1995 година точно в Торонто 15-годишната тогава американка направи дебюта си в шампионат от категория I (тогавашният еквивалент на WTA 1000), получавайки „уайлд кард“ за конкуренцията, от която отпадна в първи кръг след загуба от Сабин Апелманс.

Най-доброто достижение на Винъс на Canadian Open датира от 2014, когато шампионатът се организира в Монреал. Тогава тя доближи до финала, където претърпя проваляне от Агнешка Радванска. В Торонто обаче по-възрастната от сестрите Уилямс не се показва толквоа добре. Балансът ѝ е 2 победи и 7 загуби, а най-хубавото ѝ класиране е трети кръг през 2017 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР