Винъс Уилямс излезе победител в най-очаквания двубой от женската програма

...
Винъс Уилямс излезе победител в най-очаквания двубой от женската програма
Коментари Харесай

Серена Уилямс загуби от сестра си и отпадна от Индиън Уелс

Винъс Уилямс излезе победител в най-очаквания дуел от женската стратегия в тенис шампионата в Индиън Уелс. Тя победи с 6:3, 6:4 сестра си Серена Уилямс.

Срещата предложи оспорвани разигравания, вълнуващи моменти и продължи близо час и половина.

По-голямата от сестрите държеше самодейността, само че в доста моменти Серена Уилямс сподели познатата борбеност и беше подготвена да отговори. Винъс Уилямс се възползва от по-добрия си темп и завоюва.

За носителката на 23 трофеи от Големия шлем това беше първи шампионат от календара на WTA след спечелването на Australian Open през 2017 година След това тя се отдръпна поради бременност и при започване на септември роди щерка си Алексис Олимпия.

" Винаги знам, че нищо не е завършило, до момента в който мачът дефинитивно не свърши. Имам шанс, че просто съм изиграла повече мачове от нея сега ", сподели Винъс Уилямс в отговор за непримиримостта на сестра си.

Срещата стартира с два продължителни гейма, като в последна сметка двете взеха подаванията си. Винъс Уилямс направи пробив на нула за 4:2 и това се оказа решаващо по пътя към триумфа ѝ в първия сет.

Тя стартира вихрено и във втория, като след два пробива поведе с 3:0. Серена Уилямс върна единия незабавно, само че по-голямата от сестрите направи нова крачка към триумфа с пробив за 5:2. Когато Винъс Уилямс сервираше за успеха, сестра ѝ избави мачбол и на собствен ред проби.

Винъс Уилямс резервира самообладание, избави опция за равнене и употребява втория си мачбол, с цел да завърши срещата при 6:3, 6:4.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР