Винъс Уилямс изигра последния си мач досега на сингъл през

...
Винъс Уилямс изигра последния си мач досега на сингъл през
Коментари Харесай

След година извън тениса: Винъс Уилямс се завърна по мечтан начин на Уимбълдън!

Винъс Уилямс изигра последния си мач до момента на сингъл през предишния август, когато загуби на старта в Чикаго. Първоначално американката увери, че става дума за контузия в региона на крайници, само че след това разкри по какъв начин към този момент не може да има вяра на нито една част от тялото си и това ни накара да мислим, че още веднъж нейното автоимунно заболяване се е обострило.

Все отново някогашната номер едно реши да пътува със сестра си на тазгодишния Уимбълдън, с цел да я поддържа, а наподобява, че завръщането на Серина е стимулирало и самата Винъс, която ненадейно получи " уайлд кард " за шампионата на смесени двойки. Там тя се беше схванала да си партнира с локалния любим Джейми Мъри, който е повторен първенец на " свещената трева " в този вид съревнования и по този начин се оформи една на пръв взор съвсем непобедима двойка.

Техни противници на старта бяха Майкъл Винъс и Алися Росолска, които затрудниха оптимално двамата огромни първенци, само че въпреки всичко Уилямс и Мъри откриха метод да се класират напред в надпреварата - 6:3 6:7(3) 6:3 за малко над два часа игра. По този метод американо-британския тандем откри място във втория кръг, където ще срещнат локалните представители Джони О`Мара и Алиша Барнет.

Звездното дуо се сработи чудесно още от началните минути, а Уилямс показва, че не е не запомнила да сервира в рамките на 190 километра в час и реализираше голям брой лесни точки посредством началния си удар. Седемкратната шампионка от Шлема удряше топката със заавидна мощност, като точно тя имаше основната заслуга за двата осъществени пробива в подаването на противниците и скоро откриващият сет беше в историята.

Постепенно Винъс и Росолска се отърсиха от слабото начало и стабилизираха изявите си на личен начален удар. Техните съперници обаче не отстъпваха, тъй като асовете им непрекъснато се множаха и не се виждаше по какъв начин може да се стигне до поврат. Все отново новозеландецът пое нещата значително в свои ръце, щом пристигна времето за тайбрек и се стигна до неочакван паритет в общия резултат.

Решаващият сет се трансформира в същинско показно на Уилямс и Мъри, чиято класа им позволяваше да са изцяло безкомпромисни наоколо да мрежата, а и имаха лукса да разчитат на надалеч по-силни начални удари. В последна сметка техните противници се пропукаха в четвъртия гейм и оттова насетне нямаше връщане назад за тях в срещата.

Back on the grass and back on the winners list
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР