Винаги сме казвали много ясно, че от българския национален интерес

...
Винаги сме казвали много ясно, че от българския национален интерес
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Въпросът за вдигане на ветото на РСМ не трябва да бъде подлаган на референдум

" Винаги сме казвали доста ясно, че от българския народен интерес и от европейски интерес е Западните Балкани да бъдат приобщени в европейското семейство ". Това означи в изявление за предаването " Политически неточно " по стратегия " Хоризонт " на БНР ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

" Това беше и приоритет на Българското председателство на Европейския съюз и ние работим интензивно в тази посока. Трябва да направя разграничението сред говорене за интеграция и работене за интеграция. Мисля, че тук контрастът сред предходното и настоящето ръководство е в действителност ослепителен. В последните месеци се реализира доста за напредъка на връзките спрямо последните години, където бяхме просто в една изчаквателна позиция, надали не очаквайки този развой да се провали, " посочи Гюров.

Според него въпросът за повдигане на ветото за присъединение на РСМ към Европейския съюз не би трябвало да бъде подлаган на референдум.

" Едно повдигане на ветото зависи от в действителност съответни дейности и гаранции от страна на Европа и от страна на Република Северна Македония. Ако има такава смяна в позицията, тя би трябвало да стане след общо решение на Народното събрание, в обединението и даже отвън обединението в границите на Консултативен съвет по национална сигурност, " разяснява още Андрей Гюров.

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната “ акцентира, че има смяна в тона на диалог сред съдружните сътрудници и връзката е усъвършенствана в последните седмици.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР