Винаги сме имали претенциите, че сме най-умните, вярно - и

...
Винаги сме имали претенциите, че сме най-умните, вярно - и
Коментари Харесай

Борисов към Балканите: Магистралите се строят, да опънем и оптичните кабели, да не копаем два пъти

Винаги сме имали претенциите, че сме най-умните, правилно - и най-бедните, сподели министър председателят на Цифровата асамблея Европа 2018.

" Ние постоянно сме имали искания, че сме най-умните, най-интелигентните, правилно, и най-бедните. Ето една сфера, в която можем да се потвърдим, като Джон Атанасов преди време ", заключи за гениите на популацията на Балканския полуостров в областта на високите технологии министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в откриването на Цифровата асамблея и в панела за Западните Балкани.

" Към сътрудниците от Западните Балкани - автомагистралите се строят. Да се възползваме, до момента в който копаем, да опънем и оптичните кабели, не по-късно да копаем по два пъти - типично по български и балкански ", продължи Борисов, представен от Канал 3.

" Важно е Балканите да бъдем единни ", акцентира той и заключи по адрес на западноевропейците: " Нито можем да ги надминем във въоръжаването, нито в производството на коли, само че това пространство е непокътнато за нас, мисленето на нашите хора е такова, че в тази сфера сме доста положителни ". Премиерът не пропусна да се похвали, че на събитието участва и еврокомисарят Мария Габриел. То било доказателство, че ние сме преди всичко по дами, заети в областта на високите технологии и сходни специалности.

Премиерът настоя да обясни пред непознатите посетители, че рожденото име на еврокомисаря е Неделчева, с цел да не си помислят, че е французойка. Тук, за разведряване на атмосферата, Борисов се оплака, че на Запад са ни отмъкнали еврокомисарките, намеквайки, че и двете са съпруги на чужденци. " Имаме и добър български еврокомисар. Иначе те една по една ви прихванаха ", обърна се министър председателят към виновната за цифровизацията Мария Габриел, по татко Неделчева. " Франция, Австрия - ще останем без еврокомисари! ", възкликна той и уточни родините на съпрузите на Ева Паунова-Майдел и на самата Мария Габриел.

Премиерът откри, че технологиите се развиват не всеки месец, а всеки ден, а даже и някои специалности ще изчезнат в близко време поради компютрите. Такава заплаха той съзря за преводачите в Брюксел, които били по трима в кабинка - мъже и дами.

" Има специалности, които може да изчезнат, които могат да бъдат сменени от робот, само че контролът би трябвало да е в индивида ", разсъждава Борисов. И напомни, че хакерските ни гении са ни утвърдили и в закононарушенията: " България беше от първите страни в света, в която хакерите се научиха да източват кредитните карти ", напомни Борисов.

Накрая министър-председателят заключи за цялото европредседателство на България, което е на финала си:

" Мисля, че едно сполучливо председателство приключваме. Имаме още 4-5 дни и да му мислят австрийците по-късно ", засмя се Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР