Винаги се омита до последната трошичка Сладкишът, наречен фалшива баклава

...
Винаги се омита до последната трошичка Сладкишът, наречен фалшива баклава
Коментари Харесай

Приготвям го много лесно, а има вкус на баклава! Ще се влюбите в този орехов кекс

Винаги се омита до последната трошичка

Сладкишът, наименуван ”фалшива саралия ” е един от обичаните вкъщи, тъй като освен че се подготвя доста елементарно и бързо, има усет на саралия, доста е апетитен и неустоимо апетитен. Децата му викат орехов кекс – само че както и да го наречете, факт е, че го върша всяка седмица (понякога и по два пъти) и постоянно се омита до последната трошичка! Ето нужните артикули за Орехов кекс с усет на саралия:

Продукти (за премерване се употребява чаша от 200 мл):
4 яйца
1,5 чаши захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1,5 чаши грис
1 пакетче ванилова захар
3 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1,5 чаша смлени орехи
0,5 чаша смлени орехи
За сиропа:

1,5 чаши захар
3 чаши вода
1 лимон

Начин на подготвяне:
В дълбока купа се счупват яйцата, прибавя се захарта, след което се разбърква с тел за разтопяване на захарта и леко изсветляване на сместа. След това прибавете маслото и разбъркайте още веднъж, с цел да се смеси.

След това прибавете млякото, разбъркайте добре, по-късно прибавете гриса. Разбъркайте още веднъж, по-късно прибавете ванилова захар и по-късно брашно, смесено с бакпулвер.

Разбъркайте добре, най-после прибавете смлените и натрошени орехи. След като сместа стане гладка, оставете я настрани за 10 минути.

Намаслете тава (30 см) и я поръсете с брашно по дъното и стените, разбъркайте сместа и я изсипете вътре. Разстиламе, заравняваме, разклащаме малко и слагаме да се пече в авансово загрята на 180 градуса фурна за половин час.

През това време пригответе сиропа:

В тенджера на огъня се поставят захарта и водата и откакто сиропът заври, се вари 5 минути. Накрая сложете един лимон, нарязан на кръгчета (отстранете семките) и оставете да престои 5 минути.

Горещият сладкиш се залива отмерено с горещия сироп.

Отгоре се поръсва със смлени ядки и се оставя да изстине.

След това го охладете добре и сервирайте.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР