Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и

...
Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и
Коментари Харесай

Херо Мустафа след щурма на Капитолия: Благодарна съм за подкрепата на българите

" Винаги съм се гордяла със силата на американската народна власт и мирният преход във властта, чрез почтени избори, е в сърцето на тази народна власт. Шести януари беше тъмен ден за Съединените щати ". Това показва американският дипломат у нас Херо Мустафа в позиция във връзка щурма на Капитолия.

" Ужасните подиуми във Вашингтон, на които станахме очевидци, бяха принудителен опит да се подкопае нашия либерален развой. Това беше неправилно и не демонстрира това, което сме. Присъединявам се към водачите от целия политически набор в Съединени американски щати и по света в заклеймяването на тези дейности ", декларира дипломатът.

" Свободата на словото и правото на съдружие са извънредно значими и ние продължаваме да поддържаме мирните митинги като основен принцип на демократично изложение. За благополучие похищението над нашия храм на демокрацията – постройката на Капитолия в Съединени американски щати – беше предотвратено и тези, които участваха в този престъпен акт, ще бъдат преследвани от закона ", прибавя тя.

Тя показва, че американските законодатели са се върнали незабавно на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори.

" Президентът Тръмп сподели, че на 20 януари ще има равномерен, естествен и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надви ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР