Винаги съм осъждал и ще продължа да осъждам насилието от

...
Винаги съм осъждал и ще продължа да осъждам насилието от
Коментари Харесай

Ковачевски: Осъждам всички, които предизвикват безредици и провокации, за да накърнят отношенията с България

" Винаги съм осъждал и ще продължа да съдя насилието от какъвто и да било генезис. Всички би трябвало да се държим почтено в нашата страна и чакаме всички непознати жители да се държат по същия метод, когато идват у нас ", съобщи през днешния ден министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски. Държавата има построени институционални, правни и процедурни механизми за отбрана правата на малцинствата, добави той.

„ Осъджам всички, които провокират вълнения и провокации за накърняване на връзките с източния комшия. Институциите би трябвало да работят в сходство със закона по отношение на всички тези, които предизвикат и желаят да нарушат връзките в страната и сред страните в района. Това се отнася до нашите жители, само че и до непознатите жители, без значение от коя страна са, които идват у нас и вършат това ”, сподели Ковачевски в отговор на журналистически въпрос по време на днешното си посещаване в университета „ Гоце Делчев ” в Щип.

В кабинета на Омбудсмана ще има спомагателни запаси, където жителите ще могат да подават недоволства за нередности, в това число и за тирада на ненавист.

„ Процесът на присъединение към Европейски Съюз е избран в преговорната рамка, а един от главните въпроси са добросъседските връзки. Това значи институциите да споделят между тях по метод, който да обезпечава почтена и функционална връзка сред двете страни. Всички, които не желаят да ни видят като член на Европейски Съюз и вършат провокации, го вършат тъкмо по тази причина. Такива има у нас, само че и в България. Страната ни ще предотврати и ще употребява всички механизми на системата, с цел да не се случи сходно нещо в бъдеще на разположение, без значение от коя страна идва ”, сподели Ковачевски и добави, че главен приоритет на държавното управление е „ достолепието на нашата страна и нашите жители ”.

Премиерът уточни, че ще бъде направено всичко в границите на пълномощията на държавното управление, с цел да се подсигурява спокойно и почтено отбелязване на 4 февруари, рождения ден на Гоце Делчев.

„ Конкретните действия са от компетентността на Министерството на вътрешните работи и се организират въз основа на Закона за чужденците, т.е. наредбите, които регламентират кое лице не може да влезе в страната заради дейности, които нарушават интернационалните връзки на нашата страна и вътрешния ред, без значение дали това лице е политик или се занимава с друга активност ”, акцентира Ковачевски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР