Винаги съм била борец за Шенген за всички държави членки

...
Винаги съм била борец за Шенген за всички държави членки
Коментари Харесай

Евродепутат: Шенген за България и Румъния се забави прекалено

" Винаги съм била герой за Шенген за всички страни членки на Европейски Съюз. Шенген за страни като Румъния и България се забави прекомерно дълго. "

Това сподели в изявление за Тинеке Стрик, евродепутат от Нидерландия, член на групата на Зелените в Европейския парламент. Тяе на работно посещаване у нас по отношение на активността на комитета ЛИБЕ в региона на убежището и миграцията.

Имаше и подправени причини, които се използваха за вътрешнополитическа приложимост, призна евродепутатът.

По думите й контролът на границата върви ръка за ръка с човешките права на хората, които търсят леговище.

Относно проверката на Дъблинското съглашение, нидерландският евродепутат изрази мнение, че разпоредбите, свързани с първата страна на влизане би трябвало да бъдат отстранени, само че прегледът, който се прави, резервира тази уговорка и отговорността остава върху страните по външните граници.

" Не съм удовлетворена от промяната, която в този момент се предлага. Досега нямаше заслужено систематизиране на общите отговорности. Доверието сред страните членки няма да се усъвършенства. Държавите по външните граници ще имат интерес да понижат своите отговорности. Няма да работи на процедура. "

Във всяка страна крайнодесните политици експлоатират тематиката за миграцията, означи Стрик и акцентира, че " немисли, че България ще се трансформира в голям лагер. "

По тематиката със Зелената договорка Тинеке Стрик съобщи, че всички политики на Европейски Съюз са ориентирани към обслужване на ползите на огромните промишлености в селското стопанство и на банките и по тази причина гневът на фермерите е понятен.

" Важно е те да получат обективна цена за продукцията си. "

Решението обаче би трябвало да е друго – не да се борим да унищожим Зеления пакт, счита Стрик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР