Винаги, когато влагам пари на данъкоплатците, показвам къде са отишли.

...
Винаги, когато влагам пари на данъкоплатците, показвам къде са отишли.
Коментари Харесай

Борисов: Няма да има следващо правителство, независимо от резултатите

„ Винаги, когато влагам пари на данъкоплатците, демонстрирам къде са отишли. Над 100 млн. вложихме за избори. Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги организирахме в пандемия и под зоркия взор на наблюдаващи от всички организации, които споделиха, че са били почтени. Това съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов на брифинг ГЕРБ.

По думите му партиите са длъжни да създадат належащо, с цел да има устойчиво ръководство.

„ Има страни, към които ние се стремим, със 7-8 партийни държавни управления. Има страни като Белгия, които вършат държавно управление по 1-2 години. Разбира се, там я няма тази нелепост, която тук, със служебното държавно управление, тъй като те имат вяра на демокрацията и на политическите партии и на избора на съответния народ “, разяснява Борисов.

„ Преди изборите политическите партии имат своите стратегии, тактичност на деяние. Това е обикновено за демокрацията. Именно тъй като демокрацията е скъпо нещо, по-късно политическите партии са длъжни поради всички стотици милиони, които се дават за избори, да създадат нужното да има устойчиво ръководство “, сподели още Борисов, като благодари на гласоподавателите, че ГЕРБ още веднъж е първа политическа мощ.

Премиерът в оставка съобщи още, че коментаторите, които настояват, че българите са лишили от ГЕРБ, не са прави.

„ Не знам по какъв начин вторият има 250 000 гласа по-малко от първия. Тези, които се нарекоха Отровното трио, споделят, че ГЕРБ били токсични. Българска социалистическа партия не е ли токсична, като никой не желае да работи с нея? Ако се оказва, че ще й дадат мандата и тя го върне? Движение за права и свободи не е ли токсична, че никой не желае да работи с нея? „ Да, България “ не е ли токсична, че никой не желае да работи с нея? Малко да си мерим думите и да зачитаме метода, по който ни е подредил българският народ при едни почтени избори “, сподели той.

Според него няма да има и последващо държавно управление, без значение от резултатите, тъй като партиите се държат безконтролно.

Той съобщи, че „ задачата е служебното държавно управление на кандидат-президента Радев да продължи месеци наред. “

„ Те не смятаха да вършат държавно управление. Те избягаха от отговорност. Те харчат парите на данъкоплатците в безсмислени извършения. “, разяснява Борисов, като добави, че болшинството в Народното събрание е проформа и цели да обслужи Румен Радев.

Той осъди изявлението на Корнелия Нинова, в което тя прикани за по-бързо връщане на мандата, „ тъй като продължава ръководството на Борисов ”.

„ Повече от 1 месец мина, господа. Да си бяхте създали държавно управление, било то и проформа, както ви е проформа болшинството в Народното събрание. И то е единствено с цел да обслужи кандидат-президента Радев. Неслучайно се хванаха не с Щаб, по какъв начин да се борят с пандемията. Не инцидентно не одобриха мажоритарния избор, а сложиха думичка начело, че ще има при постоянни парламентарни избори мажоритарен избор. Това значи, че идващото държавно управление би трябвало да има цялостен мандат “, добави той.

Според него ще е мъчно държавно управление да изкара цялостния си мандат при актуалните взаимоотношения на политическите субекти в България.

„ При този насипен парламент по кое време ще има цялостен манда? И тук хвърлиха прав в очите на хората, че в миналото би имало. Ние предложихме и имаме гласовете да незабавно. Сега да се одобри “, акцентира министър председателят в оставка.

По думите му задачата на измененията в Изборния кодекс е била една - ЦИК да се даде в ръцете на претендента за президент.

„ Само да припомня, ние единствено подкрепихме ръководителя на ЦИК. В тази ЦИК по време на изборите ГЕРБ беше малцинство, тъй като там бяха представители на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Да, България “, тъй като им пристигна доста добре да се възползват от опцията, когато не бяха парламентарно показана партия, да имат членове на ЦИК, тъй като ние като демократи вкарахме и тези партии, които имат евродепутати. Сега Вътрешна македонска революционна организация изпаднаха под 4-процентовата преграда, и те незабавно побързаха да закрият опцията да има член на ЦИК на партиите, които имат евродепутати. Те се възползваха. Просто да покажем какви демократи са “, разяснява Борисов.

От ГЕРБ няма да апелират измененията в Избирателния кодекс пред Конституционния съд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР