Винаги когато стане дума за пътуване в България започвам планове

...
Винаги когато стане дума за пътуване в България започвам планове
Коментари Харесай

Любовта към Созопол никога не остарява

Винаги когато стане дума за пътешестване в България стартирам проекти за месеците напред. Отпуските са набелязани по този начин, че да се вземем максимумът от почивните дни. Дестинациите са разграничени съгласно това дали един уикенд единствено е задоволителен или би трябвало повече време, с цел да се открие хубостта и атмосферата на обещано място. Плануват се и по-дълги направления когато те са тематични - да вземем за пример подобен, който е отдаден на българското Възраждане или пък подобен, който обгръща даден географски район. И тази година, като всеки януари сядам да направя проектите за пътешестване и едно име изскача като наложителна дестинация - Созопол. 
Созопол постоянно остава обичано място по родното Черноморие, което би трябвало да се посети най-малко един път годишно. Най-добре през май или септември, с цел да избегнете тълпите с туристи в претъпканите улици. Макар, че в случай че би трябвало да бъдем почтени в летните месеци през делничните дни нещата са в действителност прилични като поток хора. 
 Глобеният концесионер от Созопол правил защитни действия с екскаватор по мрачно Глобеният концесионер от Созопол правил " защитни действия " с екскаватор по мрачно
Категорично не дават отговор на истината споделените от локални поданици опасения, че се поврежда плажната линия, съобщи концесионерът Ауто Факт...
Да се разноските по плажа, да се качите нагоре и да минете около крепостната стена и кулата и да се загубите (колкото и мъчно да е това) в дребните улички на остарелия град. Задължително спирка в археологическия музей, с цел да видите експозицията и откритите руини на созополския манастир " Св. Николай Чудотворец ", както и арката на античния град Аполония. И колкото и по-зле да става българското Черноморие от застрояване, замърсяване и неприятни туристически услуги, Созопол постоянно е морска приказка. 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР