Винаги, когато има избори, било то местни или други национални,

...
Винаги, когато има избори, било то местни или други национални,
Коментари Харесай

Милен Любенов пред Дарик: Основната спирачка пред Борисов да “разглоби сглобката“ са опасенията от нови санкции по “Магнитски“

" Винаги, когато има избори, било то локални или други национални, това води до някакво пренареждане на електоралните настройки в страната. И в този момент виждаме, че се ускориха напреженията, които са непрекъснати, на процедура от първия ден на сформиране на това държавно управление ". Това разяснява политологът Милен Любенов в " Кой приказва? " по Дарик радио.

Той е на мнение, че в границите на следващитемесеци това напрежение ще продължи до ротацията, когато ще има някаква преконфигурация в управническата формула в границите на Министерския съвет. Според него е видно,че в това държавно управление има избрани несъответствия.

" Наистина имахме упования тези локални избори да преначертаят политическотоповедение на главните играчи, тъй като това е едно ново разпределяне на картите ", сподели от своя страна социологът от организация " Маркет линкс " Добромир Живков.

" Лично аз,наблюдавайки през годините държанието изключително на ГЕРБ и господин Борисов, а също по този начин и на Движение за права и свободи и Делян Пеевски, аз чаках, че при сюжет, в който сме понастоящем, а точно задържане на главната част от властта в общините на България от страна наГЕРБ, това ще изостри този дисбаланс. От друга страна, въпреки всичко има пробив на " Демократична България " и " Продължаваме промяната " в общините, само че несъблюдение на някакви предварителни упования ", добави той.

Добромир Живков е на мнение, че ГЕРБопределено желае пренареждане на нещата. Всички, които са на втора линияв ГЕРБ, също желаят ГЕРБда върне най-малко в някаква степен властовите си позиции, уточни той.

Запитан дали на Бойко Борисов му стиска да " разглоби сглобката ", Милен Любенов разяснява, чеосновната спирачка пред водача на ГЕРБ и партиятада вземат такова решение са опасенията от нови наказания в листата " Магнитски ".

" Виждаме, че ПП-ДБ от време на време отварят тази тематика. Очевидно е, че " Магнитски " като цяло въздейства на вътрешния политически развой. Политици, които другояче биха работили по друг метод, са склонни да вършат нещо друго, което от време на време може да не бъде в полза на личните им партии ", съобщи политологът.

" И ГЕРБ, и Движение за права и свободи би трябвало да изчистят своя образ. Навсякъде в естествения свят, когато един политик е дискредитиран обществено, знаем какво следва - излаз от политиката. При Пеевски вместо да има излаз, някак си го издигат кадрово. Има доста парадокси, добави Любенов.

По същата тематика Добромир Живков означи: " Прилича на коалиция, движи се като коалиция, работи като коалиция - може би е коалиция ".

" Все отново мисля, че колкото и да следим и проучваме този действителен катарзис, който се случи на доста от позициите, изключително по значимите неща. - всички тези неща внезапно в този парламент доста елементарно се случиха на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те демонстрираха напълно друго политическоповедение, напълно друга обосновка от тази през есента. Промените към момента не са признати до дъно, само че понастоящем наподобяват най-малко на базисно равнище контрактувани ", разяснява социологът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР