Вилем Холедер, най-големият престъпник в Холандия, е осъден на доживотен

...
Вилем Холедер, най-големият престъпник в Холандия, е осъден на доживотен
Коментари Харесай

Доживотен затвор за най-големия бандит в Холандия

Вилем Холедер, най-големият нарушител в Холандия, е наказан на пожизнен затвор за поръчване на няколко убийства на фигури от незаконния свят, осведомят Би Би Си и " Гардиън ".

61-годишният Холедер, именуван De Neus, е с неприятна популярност от 80-те години на предишния век, когато отвлича бирения бизнесмен Фреди Хайнекен. Той се трансформира в огромен необут в незаконния свят. Осъден е след нескончаем и безценен правосъден развой в Амстердам. Сред жертвите е неговият другар и съучастник Кор ван Хут.

Съдиите осъдиха Холедер на пожизнен затвор за поръчка на пет убийства, опит за ликвидиране и едно непредумишлено ликвидиране. Те също го признаха за отговорен в образуване на незаконна група.

Най-продължителният правосъден развой в холандската история, 17 месеца, се организира в съд в Амстердам със засилена защита, прочут като " бункера ". Адвокатите на Холедер оповестиха, че ще апелират присъдата.

Прокуратурата разчиташе на сензационните свидетелски показания на Астрид, сестра на Холедер, която скрито е записала диалозите им. Астрид Холедер се укрива, откогато го съобщи. Ван Хут е бил женен за друга сестра на Холедер, която също свидетелства против него.

Вилем Холедер твърди, че е почтен и че показанията на сестрите му са неистина.

Няма доказателства за ролята му в организирането на петте убийства сред 2002 и 2006 година, само че свидетелските показания и записите са се оказали задоволителни за осъждането му.

Холедер, считан за кръстник на холандската мафия, е задържан през 2014 година за убийството на двама души преди да му бъдат повдигнати още обвинявания в ликвидиране. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР