Виктория Томова загуби мача си от първия кръг на сингъл

...
Виктория Томова загуби мача си от първия кръг на сингъл
Коментари Харесай

Томова отпадна в първия кръг на Уимбълдън

Виктория Томова загуби мача си от първия кръг на сингъл на против китайката Синю Ван. Първата ракета на България, която тази седмица направи дебюта си в топ 50 на международна класация, отстъпи в три сета. Софиянката падна след 6-7(4), 6-3, 0-6 след час и 52 минути игра.

Ван спря във втори следващ шампионат от Големия шлем Томова. Двете се срещнаха и във втория кръг на Ролан Гарос, като китайката завоюва по подобен сюжет със 7-5, 5-7, 6-1.

Вики сигурно ще съжалява, защото в първия сет на два пъти повеждаше с пробив. Тя даже сервираше за продобиване на сета при 6-5, само че не сполучи.

Иначе мачът на корт номер 11 стартира по-добре за 29-годишната българка. Тя проби още в първия гейм и задържа задатъка си до 4-2. Ван взе идващите три гейма и поведе с 5-4, само че тогава българката направи нов пробив и дръпна с 6-5. Китайката се добра до тайбрек, поведе в него с 5:1 точки и го завоюва със 7:4.

Малко след началото на втория сет играта бе спряна за към час, защото над Лондон заваля. След рестартирането Томова проби за 4-2 и изравни сетовете малко по-късно. В решителния трети сет обаче Синю Ван поведе с 3-0 гейма за едвам осем минути. Това като че ли пречупи българката и тя се отхвърли.

Във втория кръг Ван ще играе с поставената под номер 5 в схемата Джесика Пегула. По-рано през днешния ден американката спечели небрежно против Ашли Крюгер.

За Томова остава вярата, че ще може да се показа по-добре в шампионата на двойки. В него тя ще си партнира с полякинята Катаржина Питер. Техни съпернички в първия кръг са Камила Осорио от Колумбия и Клара Бюрел от Франция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР