Виктория Томова изигра поредния си добър мач от началото на

...
Виктория Томова изигра поредния си добър мач от началото на
Коментари Харесай

Томова спечели сет, но нямаше сили за сензация срещу Александрова и напусна Ролан Гарос

Виктория Томова изигра следващия си добър мач от началото на годината и в един миг изглеждаше, че би могла да реализира своята дебютна победа в главната скица на Ролан Гарос, само че в последна сметка Екатерина Александрова сподели за какво е сложена под номер 23 в надпреварата и се наложи с крайното 6:1 2:6 6:1. Така рускинята продължи към втория кръг в Париж, където я чака среща с Анна-Лена Фридзам, а за нашето момиче следва прочут интервал на отмора преди старта на сезона на трева.

Началото беше великолепно за първата ни ракета при дамите, която осъществя мълниеносен пробив, възползвайки се от множеството неточности на своята съперничка. Постепенно международната номер 23 откри своя темп, като стартира да господства съвсем всяко едно разиграване и постоянно постигапе завършващи удари. Вики се бранеше по никакъв начин нелошо, единствено че не можеше да поддържа темпото на рускинята, чийто нападателен тенис я вкара в серия от шест следващи гейма и надлежно продобиване на откриващата част.

Томова още веднъж започва на високо равнище във втората част, осъществявайки ранен брейк, който обаче още веднъж просъществува едвам няколко минути. Този път обаче родната ни представителка незабавно откри сили да заиграе най-хубавия си тенис, докоато фаворитката стартира доста постоянно да пресилва своите удари, което разреши на нашата сънародничка да си възвърне задатъка в резултата, а най-после затвори сета със своя общо трети пробив, с цел да изравни общия резултат.

Българката съблюдава традицията да печели откриващия гейм и в решителната част, само че оттова насетн Александрова беше безусловно безпогрешка, влизайки за повторно в поредност от шест поредни гейма и по този начин по-високоранкираната състезателка се поздрави със подобаващ триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР