Виктория Терзиева и Анелия Иванчева присвоиха клиентите на кантората на

...
Виктория Терзиева и Анелия Иванчева присвоиха клиентите на кантората на
Коментари Харесай

Нагли адвокатки окрадоха бизнеса на бивш зам.-министър

Виктория Терзиева и Анелия Иванчева присвоиха клиентите на адвокатската фирма на Илонка Райчинова, останаха без адвокатски права

Нагли адвокатки напъват да откраднат бизнеса на юридическа адвокатска фирма в София, научи Narod.bg от собствен човек в Темида. Ужасът вкарал в циничен кръг някогашния зам.-министър на правораздаването и специалист по данъчно право Илонка Райчинова, чиято адвокатска фирма била опоскана откъм клиенти от безскрупулните адвокатки Виктория Терзиева и Анелия Иванчева (На фотосите горе).

Тъжното е, че точно Илонка Райчинова преди години взела под крилото си неблагодарниците, като ги наела в адвокатската фирма си, с цел да натрупат опит и стаж. Мръсната история стартира 2007 година, когато Райчинова наема Виктория Терзиева непосредствено като съучастник, като преди този момент я образова повече от седем години.

Втората измамница Анелия Иванчева се намърдва в адвокатската фирма на някогашния зам.-министър през 2017 година От „ признателност ” незаконният тандем записва своя адвокатска фирма, която дублира бизнеса на тяхната работодателка и стартират да придърпват клиенти от името на Илонка Райчинова.

Далаверата е открита от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и от Висшия адвокатски съвет (ВАС). Заради измамата Анелия Иванчева е осъдена с санкция от 20 хиляди лв. и отнемане от юрист ски права за 8 месеца , а Виктория Терзиева отнася глоба от близо 12 000 лв. и остава без право да бъде юрист две години и половина .

Проверката на Комисия за защита на конкуренцията открила несъмнено измамата на двете юристки. Измамничките записали адвокатска фирма „ Терзиева и Иванчева ”, вписана на столичната улица „ Братя Миладинови ” № 12, ет. 2. Абсурдно, само че факт –  офисът, в които публично работят от години – „ Райчинова и съдружници ”, е единствено етаж по-нагоре. Експертите открили още, че Терзиева и Иванчева копирали цялата информация от сървъра на своя шеф и почнали да пазят клиентите на Илонка Райчинова без нейното познание и единодушие. Друг безочлив ход било прехвърлянето на персоналните им джиесеми на името на новото съдружие.

Така незаконният дует почнали да присвояват клиентите на адвокатската фирма, в която се водят на работа, само че пред нещо не подозиращите търсачи на правдивост показвали документите на „ Райчинова и съдружници

За да стигнат дъното, измамничките давали на своите клиенти нови контракти, идентични с тези, които те сключили години по-рано с Илонка Райчинова и по този начин заблудили много хора, разкри информаторът ни.

Докато преметнатите клиенти разкрият измамата, Терзиева и Иванчева създали нови пълномощни за каузи, цялостно копие на старите, настоящи до този миг. По-късно те били оттеглени, само че това било разкрито много по-късно. Върхът на наглостта бил опитът на юристите с престъпен профил да изключат от адвокатското сдружение неговата създателка и тяхна благодетелка Илонка Райчинова. Въпреки грандиозната имитация Терзиева и Иванчева не престават да се водят съдружници на прецаканата си работодателка, тъй като са независими адвокатки, само че и чиновници на адвокатската фирма й.

Драмата обаче продължава с нови безобразия – братът на Анелия Иванчева – Николай Иванчев, станал изпълнителен шеф в новата менте адвокатска фирма, учредена в съдружничество с Виктория Терзиева, която пък е финансов шеф при Илонка Райчинова.

Така излиза, че двете мошенички се възползват от работата на адвокатската фирма на някогашния зам.-министър без никакви разноски за заплати, наем на офис и заплати на чиновници, които действително се поемат от Райчинова – двете имат „ тежката задача ” единствено да прибират скрито приходите. Според тълкуванието на топ адвокати това е чиста кражба на интелектуален труд.

Илонка Райчинова въпреки всичко разкрила далаверата и, с цел да опази професионалното си добро име и интереса на своите дългогодишни клиенти, с които работи от над 20 години, решила да затвори адвокатската фирма си. Случаят обаче прераства в дисциплинарните производства във Висшия адвокатски съвет и Комисия за защита на конкуренцията. Решението на Върховен административен съд е оповестено в брой 48 на „ Държавен вестник “.

Пред двете институции Терзиева и Иванчева употребяват най-плоската неистина – че не знаели, че кражбата на клиенти и интелектуален труд било нелегално. Бруталният обир на целия бизнес на Илонка Райчинова е разгласен за „ невиждан в практиката на дисциплинарните съдилища в страната ”, изцяло потъпкващ разпоредбите на професионалната нравственос, сочи заключението на адвокатското съсловие.

Вижте решението на Комисия за защита на конкуренцията на този линк:

http://cpc.bg/reg/Dossier.aspx?DossID=300054387&uniq=1362019+%D0%B3+10%3A54%3A13
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР