> Виктория МариноваТой ще отговаря за извършено блудство, изнасилване и

...
> Виктория МариноваТой ще отговаря за извършено блудство, изнасилване и
Коментари Харесай

Изкарват жестокият убиец на журналистката Виктория Маринова от затвора в Белене!

> Виктория Маринова
Той ще дава отговор за осъществено блудничество, обезчестяване и ликвидиране на младата жена. Ще бъде доведен от пандиза в Белене, където прекара последните два-три месеца.

Първото съвещание ще стартира в 10,00 часа и ще е разпоредително. Северин ще застане пред уголемен петчленен състав с ръководител арбитър Юлиян Стаменов – дълготраен умел правист, прочут и със строгите си условия към реда в правосъдната зала. Обвиняемият има длъжностен бранител – младият юрист Иван Дойнов, приключил с отличие Юридическия факултет на Русенския университет през 2015 година В листата на дежурните юристи за първата десетдневка на октомври м.г., когато стана убийството, той бе пети и предпоследен по ред. Четиримата юристи преди него отхвърлиха да поемат отбраната на Северин.

Прокуратурата ще бъде представлявана от окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, които работиха по следствието в продължение на шест месеца.

Вече стана ясно, че юристът на Северин е внесъл искане в съда за гледане на делото по процедурата на съкратеното правосъдно разследване по член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс – т.е. обвиненият признава обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласява да не се събират доказателства за тях, като по този метод се възползва от правото да понижи наказването си с една трета, написа Монитор.

В първото съвещание съдът ще изслуша страните по делото. То може да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, в случай че са изпълнени условията, а това ще реши съдията.

На разпоредителното съвещание ще стане ясно и дали исковите искания, каквито е несъмнено, че ще имат околните на Виктория, ще се гледат в границите на това наказателно произвеждане.

Ако правосъдният състав одобри делото да се гледа по съкратената процедура и дефинира като най-подходящо наказване пожизнен затвор без право на подмяна, няма да може да го наложи, а ще го размени с отнемане от независимост – минимум 20 години и най-вече 30 години. Така Северин ще излезе от пандиза в една хубава и към момента дейна възраст.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР