Виктория Кирилова от София е досущ като Рапунцел от приказката

...
Виктория Кирилова от София е досущ като Рапунцел от приказката
Коментари Харесай

След БГ Барби, вече имаме и българска Рапунцел

Виктория Кирилова от София е съвсем като Рапунцел от приказката на Братя Грим. Младата жена може да се похвали с най-дългата коса в България. Тя стига до сгъвката на коляното на 24-годишната чародейка, която е висока 160 см.



Разликата сред Вики и Рапунцел е тази, че нашето момиче няма никакво желание да отреже плитката си, както прави героинята от немската творба.

" Много хора ме питат дали не мисля да си скъся косата, само че не имам намерение да го върша. Колкото може още, дано пораства ", показа с усмивка пред " България Днес " Виктория.
 Виктория би взела участие в върховете на Виктория би взела участие в върховете на " Гинес "
Красавицата в никакъв случай не е прибягвала до национални илачи за издръжливост. Мие си косата единствено с шампоан, еликсир, като употребява и разнообразни масла за поддържане. Вики не крие, че приятелките благородно й завиждат за косата и се възхищават на грижите и любовта, с която си я поддържа.
 Използва единствено шампоан и еликсир Използва единствено шампоан и еликсир
" Непознати хора по улицата ме стопират и ме питат дали не употребявам отвари, с цел да реализира тази дължина, само че истината е, че няма нищо такова. Фризьорката ми твърди, че на всеки косъм му е заложено генетично какъв брой да пораства и по тази причина при всеки човек дължината е друга. Някои дами желаят да си пуснат по-дълга коса, само че не съумяват, защото стартира да се накъсва ", споделя младата дама.

Въпреки неповторимата дължина, с която може да се похвали, Вики подкъсява косата си на всеки 4-5 месеца, с цел да я поддържа свежа.
 Красавицата не счита да си реже косата Красавицата не счита да си реже косата
" Когато бях в 4 клас, косата ми беше много къса - до раменете. Но след няколко години взех решение, че ще я оставя да пораства, и взе, че ми хареса " изяснява Кирилова. По нейни думи това не е стеснение за нея и по никакъв метод косата не й тежи. Задължително се разсънва час по-рано, с цел да се оправи, като постоянно обича да се сплита.

" Истината е, че консумирам доста шампоан и непрекъснато би трябвало да закупувам нов, тъй като едно шише свършва след третото къпане. Поради тази причина виждам да поставям повече върху скалпа, а надолу по-малко ", споделя 24-годишната чародейка, която е приключила " Човешки запаси " в Софийския университет, само че заниманието й е изкуството. По нейни думи в свободното си време обича да написа лирика и да чете, с цел да се обогатява и научава нови неща.
 Рапунцел от приказката на Братя Грим Рапунцел от приказката на Братя Грим
" Боядисвала съм си косата, само че не цялата, тъй като в противоположен случай ще ми е належащо извънредно доста багра, даже не мога да си показва какъв брой. Но доста обичам да опитвам и когато стана баба, съм решила да се подстрижа до раменете, като ще си боядисам косата в лилаво и зелено ", шеговито споделя Виктория.

Младото момиче разкри, че в случай че косата й порасне още повече, би взела участие в върховете на " Гинес ".

" Мисля, че има дами с доста по-дълги коси от моята, само че съм сигурна, че моята ще порасне още. Решена съм да я изчакам, тъй като ми харесва ", безапелационна е Кирилова.

  Родопчанка държеше връх

Доскоро върхът за най-дълга коса в България принадлежеше на родопчанката Милка Кърнева, която обаче изненадващо реши да отреже 155-сантиметровата си плитка. Хубавата коса е ген за рода на Кърнева. Наследила този божи подарък от баба си Мария, която живяла 90 лета с луксозна дълга плитка. Разпусната, косата потичала като избухлив планински водопад. Милка бе и претендент за върховете на " Гинес " за най-дълга коса в страната, само че преди известно време се раздели с косата и резервира дългата опашка за спомен на внуците.

" Няма нищо по-красиво и женствено от българка с дълга плитка и национална носия ", счита Милка макар внезапната смяна в прическата си.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР