Виктория Георгиева започва музикалната си кариера в четвърти сезон на

...
Виктория Георгиева започва музикалната си кариера в четвърти сезон на
Коментари Харесай

Виктория Георгиева - от X Factor, през Евровизия до договор с Warner Music

Виктория Георгиева стартира музикалната си кариера в четвърти сезон на телевизионното шоу X Factor през 2015 година Участва и на Евровизия през 2021 година, където показа родината ни с " Growing Up Is Getting Old ". Тогава не просто се класира на 11-о място на финала, а плени сърцата на публиката със смисленото обръщение на песента си. Отново през 2021 година завоюва и трети сезон на " Маскираният артист " в ролята на Госпожицата.

И в случай че би трябвало да създадем равносметка, оттогава до в този момент Виктория не стопира да твори, да се развива и самоуверено да върви напред и нагоре. А за тези осем години в действителност доста неща се трансформират за нея. Не крие, че минава както през много хубави, по този начин и през много тежки моменти.

Риалити форматите и музикалните състезания я построяват ненапълно като персона, дават ѝ повече самонадеяност и я учат на доста неща, с помощта на което и музикалната ѝ кариера се развива все по-успешно.

" В персоналния ми живот обаче нещата не са чаĸ толкова цветни. Миналата година изгубих татко си, който, за жалост, си отиде заради нелечимо заболяване. Той беше моят воин и мотивация да не преставам напред - макар всичко и въпреки трудностите. Много го обичам и знам, че постоянно е до мен, както и аз до него. Липсва ми ", не се тормози да признае Виктория.

Точно както не се тормози да показа, че въпреки да е една от най-успешните български актьори в интернационален проект, хората към момента не знаят толкоз доста неща за нея - и като персона, и като актьор. В всекидневието си да вземем за пример е много занимателен човек, който обича да се майтапи с приятелите си. " Хората много рядко са ме виждали в такава светлина, само че не тъй като го укривам, а просто съм от малко по-стеснителните. "

Но Виктория е упорита, огромен дебелоглав и много смирена в последно време. Признава, че надалеч не би употребила думата смирена преди година, само че в този момент самоуверено може да съобщи, че се усеща точно по този начин. А това я прави спокойна и я кара да се усеща добре в кожата си.

Въпреки многото метаморфози в персонален и професионален проект, има нещо, което по този начин и не се трансформира - любовта ѝ към музиката, която се разпалва от ранна детска възраст. От дребна пее и върви на разнообразни състезания в страната, което още по това време ѝ доставя същинско наслаждение. " И тогава спортната завист в мен беше доста мощна. "
 Снимка 621389

С годините любовта към музиката единствено се ускорява, трансформирайки се в метод на себеизразяване за Виктория. Често се въодушевява от свои лични истории и усеща, които преобразува в творчество. " За мен една ария би трябвало да носи история и да те накара да вникнеш по-дълбоко в текста, за да откриеш себе си в него. "

Виктория има вяра, че ĸреативният развой на един актьор не би трябвало да бъде насилван, тъй като вдъхновението не е непрекъсната големина, а идва и си отива. Понякога се усеща на гребена на вълната и може да напише няколко песни едновременно, в други моменти обаче въобще " нищо не излиза. " Дори тогава обаче още веднъж се отдава на музиката, като слуша някои от обичаните си песни.

Като всеки човек и тя си има любимци, изключително до момента в който кара. В нейния случай това са " Mariella " на Khruangbin и Leon Bridges, " What am I gonna do on Sundays? " на Оливия Дийн, " Em(oceans) " на Лорън Джареги, " The Feels " на Labrinth и " Radio " на Winona Oak.

" Когато возя приятелите си, постоянно ми споделят: " Ама какви са тези тъжни песни, я дай нещо по-весело и динамично. "

Истината обаче е, че трафикът в София носи на Виктория доста напрежение и нерви, и точно " тъжните песни ", както ги назовават приятелите ѝ, са тези, които я успокояват. Всъщност, всекидневието на Виктория е много с напрежение и около всички задължения, които има, не ѝ остава никакво свободно време. Дори за няколко песни под душа.

" Май единствено там не пея. С фитнес тренировките, проектите и участията, нямам време даже да се помотая повече под душа, че да ми стигне да изпея и ария. "

И като стана дума за задължения, няма по какъв начин да не отбележим, че нейните се усилват. Наскоро Виктория подписа контракт с Warner Music и показа първия си сингъл от взаимното партньорство с една от трите най-големи музикални компании в света. Песента носи името " Lover`s Trial ".
 Снимка 621388

Колко време подготвяхте новата си ария?

" Lover`s Trial " в действителност стана много бързо. Песента направих още веднъж с моя музикален екип. Както постоянно се майтапим с тях, не ги замествам за нищо на света. Песента е взаимно дело сред мен, Хелена Ларсон, Оливър Бьорĸвал и Софи Хинтзе.

Именно с тези хора създадохме парчето за Евровизия 2021 година С тях работихме и по последните ми планове. Толкова добре сме се напаснали, че вършим работата си с лекост. Имаме метод един към различен и знаем накъде и как да се насочим.
 Татяна Йолинска - българката в най-новия клип на Depeche Mode
Коя е българката в най-новия клип на Depeche Mode

За себе си, за песните на Depeche Mode и за клипа на " Wagging Tongue "

Разкажете ни за заснемането на видеоĸлипа?

Видеото на песента снимахме в София. Режисьор е Виĸтория Караĸолева, която ĸаĸто останалите е неизменима част от моя екип. Всички мои музикални видеа от последните три години са режисирани от нея.

Различното в това видео обаче е, че нямаше сюжет. Искахме да е максимално реалистично и свободно. Избирахме единствено лоĸации и на момента решавахме какво да вършим. Чувствахме се свободни, непринудени и беше адсĸи занимателно. Нямаше го напрежението, което е на сет и всички светлини са към теб и би трябвало да вървиш стриктно по сюжет.
 Снимка 621386

Какво да очакваме в бъдеще от съдействието с Warner Music?

Много съм щастлива, че Warner Music ми се довериха и застанаха зад мен. Това е в действителност огромно достижение и чест. Толкова щастлива бях и когато моят продуцент ми заяви новината, даже в началото не можах да допускам. Спомням си, че споделих: " Докато не видя контракта подписан, няма да се веселя. "  

Очаквайте още много забавни и различни проекти от мен. В момента работим по идната ария, която би трябвало да излезе през лятото. Междувременно отново през лятото ми предстоят много фестивали и морски участия в България и отвън нея, за които съм също толкова разчувствана.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР