Виктор Върбанов е големия победител в SIMGEAR GT4 Challenge, след

...
Виктор Върбанов е големия победител в SIMGEAR GT4 Challenge, след
Коментари Харесай

Виктор Върбанов завоюва шампионската титла в SIMGEAR GT4 Challenge

Виктор Върбанов е огромния победител в SIMGEAR GT4 Challenge, откакто съумя да се измъкне изсъхнал от хаоса разразил се на пистата Лонг Бийч в последния кръг от сезона. Върбанов имаше удобна преднина от над 20 точки пред втория Владислав Шопов преди старта на този кръг и държеше ориста си в свои ръце, само че и нямаше право на даже минимална неточност.

В квалификацията най-бързи бяха Александър Смоленски, Павел Иванов и Мартин Янков, само че забавното за следващ път бе при битката за десетото място. Правилото за извърнат грид на топ 10 за първото 15 минутно съревнование още веднъж бе приоритет за водещите водачи, изключително за извънредно сложна за изпреварвания писта като градската Лонг Бийч. Така правото да започва от полпозишън си завоюва Бойко Шопов (Jekov Rally School Magenta), а до него се подреди Крис Вражилов (Negative Delta SRT). Зад тях на втора стартова редица бяха и кандидатите за купата Владислав Шопов (Negative Delta SRT) и Виктор Върбанов (Jekov Rally School Red).

Състезанието стартира със страхотна драма още в първи завой, откакто Владислав Шопов направи отличен старт и се озова едни гърди пред Бойко Шопов в зоната за прекъсване. Там обаче нещата се сринаха за Владислав, който закъсня с реакцията си на спирачките, което докара до изпускане на завоя и автомобила му се спря в стената. Точно зад него Върбанов бе на път да преживее сходен призрачен сън, откакто бе вкаран в сандвич от Стелиян Чепилевски (Up to 50) и Крис Вражилов, като и тримата се завъртяха, което докара и до всеобща злополука и задръстване на първи завой. Въпреки това Виктор съумя да реагира извънредно бързо и да се измъкне от мелето без спомагателни проваляне по колата си и изгубени позиции.

След този огромен случай Бойко Шопов си върна водачеството, а зад него се озоваха стартиралия от пета позиция Венцислав Райчинов (Negative Delta SRT) следван от Георги Райчев (Vertical Grip), който пък бе измъкнал цели 8 места в първи завой. Райчинов държа напрегнат Бойко през цялото съревнование, само че опитния водач на Jekov Rally School Magenta не трепна и резервира първата позиция до края. Зад тях Георги Райчев съумя да редуцира над 3 секунди закъснение от Венцислав, само че времето не му стигна, с цел да опитва офанзива за второто място. На четвърта позиция остана Виктор Върбанов, който подпечата шампионската си купа, откакто Влади Шопов приключи надалеч обратно на 21-во място. В средата на колоната се оформи и забавна борба за купата в клас Автомагистрала сред съотборниците в Off Track Racing Владимир Мавродиев и Милен Милчев, извоювана от Мавродиев. Трети в Автомагистрала остана Лазар Кацарски (VIP Racing), който също се бе включил към тяхната битка в края.
Във второто 30 минутно съревнование доста мощен старт направиха Георги Райчев и Виктор Върбанов от втора стартова редица, като и двамата съумяха да изпреварят Бойко Шопов и Венци Райчинов още на правата до първи завой. Последва борба за водачеството сред двамата в идващите няколко завоя съпроводена с няколко леки контакта сред колите им. В последна сметка Георги съумя да надделее над Виктор и поведе. Назад в колоната кошмара за втория в генералното класиране Владислав Шопов продължаваше, като в края на втора обиколка той бе завъртян на финален завой от съотборника си Крис Вражилов, което изпари и останалите му минимални очаквания за победа в шампионата.

В трета обиколка третата позиция бе извоювана от Даниел Марков (Vertical Grip), който се наслаждаваше на страхотна вечер пробивайки си път до топ 3, откакто бе осъден да започва без подготовка в първото съревнование. Последваха много забавни за феновете на Pitlane.tv борби в топ 10, като първо Павел Иванов (VIP Racing) съумя да се оправи с Васил Жеков (Jekov Rally School Magenta) за четвъртото място, а няколко обиколки по-късно същото стори и Венцислав Райчинов за петото. Зад тях Юлиян Геновски (Up to 50) пък съумя да измъкне деветото място от правещия следващо мощно съревнование този сезон Мартин Янков (Reserve Racing).

На ръба на топ 10 в здрава захапка се решаваше разногласието за подиума в клас Автомагистрала, където Божидар Първанов (IBR 2 Racing) се защитаваше от непрестанните офанзиви на Константин Кирчев (Red Zone Racing), а компактно зад тях напрежение внасяше и Милен Милчев. В девета обиколка се стигна до случай сред тримата, от който леко пострадаха колите на Първанов и Милчев.

Десетина минути преди края на надпреварата Марков съумя да завоюва още една позиция, отмъквайки втората от Върбанов, който от своя страна към този момент мислеше за турнирния си успех и не искаше да рискува ненужно. Три обиколки по-късно драмата се намеси и в клас Автомагистрала, където Божидар Първанов, Милен Милчев и Владимир Мавродиев си оспорваха второто място в категорията, което докара до синхронно изпускане и от тримата на прекъсването за първи завой. Така трите автомобила се озоваха в стената, а големият губещ от този случай бе Милчев, който трябваше да прибере колата си в бокса отнемайки му успеха в Автомагистрала категорията в шампионата. В челото до края единствена смяна се получи към петото място, където Райчинов не бе сметнал добре горивото си и колата му изгасна на метри преди финала, като се наложи да бъде избутан от съотборника си Вражилов, пропадайки до 13-то място.

Така с двойна победа се поздравиха съотборниците във Vertical Grip Георги Райчев и Даниел Марков, които по този метод завоюваха и купата в отборното класиране в категория PRO. Зад тях на последното ходило от подиума се качи и към този момент публично първенеца в SIMGEAR GT4 Challenge - Виктор Върбанов. При PRO тимовете на второ място останаха Jekov Rally School Red, а трети Negative Delta SRT.

В клас Автомагистрала успеха в това съревнование сграбчи Константин Кирчев, като на второ място приключи Лазар Кацарски, а трети остана Владимир Мавродиев. Именно Мавродиев стана и първенец в този клас, печелейки единствено с една точка пред съотборника си в Off Track Racing Милен Милчев. Трети се подреди Лазар Кацарски от VIP Racing. В отборното класиране в Автомагистрала безапелационния първенец е тима на Off Track Racing пред Red Zone Racing и Super Sport.

Изпратихме един извънредно забавен под напрежение и оспорван до последния кръг седми сезон от Българския симрейсинг шампионат, само че почитателите на виртуалните съревнования няма да скучаят дълго, защото осми сезон чука на вратата. След по-малко от 3 седмици стартира новото предизвикателство SIMGEAR GT3 Premier League, а българските симрейсъри ще преминат на една категория по-бързи коли, а точно извънредно известните GT3 коли. Записванията към този момент започнаха на уеб страницата на BULERS.com!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР