Виктор Блъсков: Победихме и отпразнувахме 3 март, но патриотизмът трябва

...
Снимка: БНР

Снимка: БНР

Коментари Харесай

Виктор Блъсков: „Победихме и отпразнувахме 3 март, но патриотизмът трябва да е ежедневие, защото душманите не си почиват!“

Виктор Блъсков: „ Победихме и отпразнувахме 3 март, само че патриотизмът би трябвало да е всекидневие, тъй като душманите не си почиват! “. Това написа добилият известност в последните месеци млад създател на вестник „ Труд “ Виктор Блъсков в просторен разбор за националната памет и датата 3 март, която по всичко проличава, че ще продължи да е обект на политически маркетинг, пазарлъци, измамничество и народен нихилизъм.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция:

След всичките опити за промяна на празника, агитация, нечистотия, плюнки и ненавист резултатът е налице – всеобщо българите честват 3-ти март, на Шипка е цялостно, а истеричните писъци на българомразците колкото да се чуват. Празнуваме освобождението.

Както постоянно, българинът демонстрира, че е учудващо устойчив на избрани типове агитация. Докато през днешния ден, ние сме задоволително изпълнени с национализъм и обич към родината да заглушим душманите, скоро денят ще свърши. И ние ще се върнем по диваните, негласуващи, неактивни, нежелаещи, а мразещите България ще се върнат на работа – финансирани, стимулирани и с нищо по-важно в живота си от омразата към всичко българско. След няколко часа идва залезът и вампирите излизат за кръв. Ето, видяхме по какъв начин можем да ги победим – когато сме сплотени и се движим дружно напред, те изчезват като че ли, а българското изплува. Несравнимо повече сме и сме несравнимо по-силни, тъй като зад нас стои истината и правдата.

Нека сме наясно – всичко това с анулацията на празника, непрекъснатото говорене за съветската роля и непрекъснатата отрова върху 3-ти март е офанзива против България. Празникът въплъщава националния блян за свободата, не общото с друга страна. Той е алегоричен за цялата битка на България – съвсем пет века запазване на българската просвета и религия под ятагана и десетилетия тежка битка за реализиране на самостоятелна, мощна страна.

Комунистите са премахнали 3-ти март като празник, тъй като са го считали за английски национализъм. Идеята на социалистическия интернационал е бил да бъде отстранена потребността от страна и страната да изчезне като разбиране, а всички да се слеем в международния интернационализъм. Принципът през днешния ден е същия – тези срещу 3-ти март са модерните комунисти, пребоядисани най-вече в зелено. Атаката против страната остава.

Дори бурните разногласия против думата “робство ”. Всъщност, иго в действителност не е идеалната дума, тъй като в България одобряваме “робство ” единствено с една формулировка. Например, на другите езици има разнообразни типове – такова, в което имаш по-малко права от владетеля си на база етнически или религиозни белези или друго, което е да си благосъстоятелност на поробителя. Димитюд е вярна дума, тъй като въпреки всичко връзките са уредени от Корана, а иго, робство, господство и всичко друго – просто семантика. Истината е, че когато един човек каже “турско иго ”, а различен спори, че е робство, двамата имат поради безусловно едно и също нещо, просто употребяват друга дума. Споровете към това коя дума е вярна, обаче, заглушават самият принцип, че съвсем 5 века сме плащали кръвен налог и сме претърпяли да ни владее друга страна, налагаща своята просвета. Когато пък стигнем до някаква дума, по-мека от иго, непроменяемо завиваме към пояснения по какъв начин в действителност е било “османско наличие ” и е било прелестно.

Трябва да знаем всички тези способи и правила на искащите да я няма България като самостоятелна страна. Защото през идните 364 дни ще бъде възобновена със свежи сили офанзивата против всичко българско.

Ето, най-малко към този момент знаем по какъв начин се побеждава – когато сме дружно. Честит празник!

Автор: Виктор Блъсков, Труд

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР