Вик на душата и молба за помощ. Точно това е

...
Вик на душата и молба за помощ. Точно това е
Коментари Харесай

Това е просто ад! Украинка в челен сблъсък с българското здравеопазване

Вик на душата и молба за помощ. Точно това е разказът на една украинска бежанка, избягала от войната с баба си и дребния си наследник. И пристигнала в България, с цел да попадне на друга " бомба " - българското опазване на здравето. Предлагаме ви историята на дамата, разказана от нея в една от групите във Фейсбук, с незначителна редакторска интервенция. Звучи ли ви познато?

Семейството ми (баба на 74 години, аз и синът ми на 7 години) идва от Украйна от окупирания град Нова Каховка в Херсонска област. В България сме от 17.04, всичко беше обикновено и в този момент 23.05 неволя пристигна в фамилията ни! Моята блага и обичана баба сутринта се разболя, кръвното й се подвигна и стартира да губи лицето и езика, извиках кола за спешна помощ.

Медиците споделиха, че е имала хипертония, сложиха й инжекция, изписаха й хапчета. Бързах за хапчетата, само че положението й единствено се утежни, загуби тирада и отново извиках кола за спешна помощ, погледнаха я и споделиха, че не е инсулт, само че аз настоявах за хоспитализация!

Баба е откарана във Варна в клиника " Света Марина ". При идването в болничното заведение лекарите споделиха, че е инсулт и тя е приета в болница!

24.05 е празник в България! Търсих информация за положението й, само че нищо не ми споделиха. Но аз помолих да я гледат, с цел да не върви сама до банята, тъй като баба е доста замаяна, и занесох памперси! Поради неправилна грижа и контрол тя е паднала и блъснала главата и окото си. И като пристигнах през вчерашния ден, видях дълбоки рани и подута синя ръка, беше вързана и имаше кръв.

Това е просто АД!

Тя безшумно ми прошепна да й дам да пие, не ѝ позволяваха да пие, бутилките с вода, които донесох, бяха цялостни!

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ! Не знам какво да върша, сама съм с дете в непозната страна! Страх ме е да отида в болничното заведение и да видя още синини по тялото й! Може би някой може да каже нещо какво да вършим в такива обстановки! Моля, помогнете ми!

Как реагираха хората, прочели поста, и какво посъветваха украинката, вижте:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР