ВиК дружествата в някои общини отчитат рекордни загуби на вода,

...
ВиК дружествата в някои общини отчитат рекордни загуби на вода,
Коментари Харесай

Отчитат рекордни загуби на вода

ВиК сдруженията в някои общини регистрират рекордни загуби на вода, достигащи до близо 84%, демонстрират данни на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Най-големи загуби регистрира ВиК Шумен, където загубите са 83,72% през предходната година, при 82,12% през 2022 година или това значи по 36,38 кубика на километър дневно. Над 80 на 100 са загубите на вода още във ВиК Перник и ВиК Сливен. Над 78 на 100 пък стигат те във ВиК Монтана, към 72 на 100 са във Ямбол, Хасково, Търговище София и Добрич.

За столицата загубите на вода възлизат на 20,83 куб. м на километър дневно. Само пет сдружения отичат, че губят под половината от доставяната вода и това са Русе, Смолян, Кърджали, Видин и Благоевград, където дневно течовете са под 10 куб. метра само че километър.

Ще нарастне ли цената на водата за столичани

За предходната година по отношение на 2022 година съвсем няма смяна в регистрираните загуби на вода в обособените сдружения, което значи, че загубите по водопреносната мрежа остават огромни.
 Министерство на регионалното развитие Министерство на регионалното развитие
От министерството изясняват, че водоизточниците, от които се водоснабдяват популацията места се разделят на повърхностни и подземни. Всички те се въздействат от климатичните условия, изключително от настъпилите промени в тях през последните години, а точно продължителното засушаване и високите температури.

Това е повода да се нарушава водоснабдяването на огромна част от селищата и да се премине към режим на водата.

Най-засегнати от продължителното засушаване са подземните води от най-плиткия и най-близо ситуиран до повърхността воден небосвод, изясняват от Министерство на регионалното развитие.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News ShowcaseПо тематаИма проблем с кражбите на вода Министерство на регионалното развитие ВиК загуби на вода .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меВход Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР