ВиК-Бургас се опитва да си измие ръцете за шоковото увеличение

...
ВиК-Бургас се опитва да си измие ръцете за шоковото увеличение
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов: 60 на сто увеличение на цената на водата в Бургаско е шоково за семействата, бизнеса и общинските бюджети

ВиК-Бургас се пробва да си " измие ръцете " за шоковото нарастване на цената на водата с кметовете и общинските препоръки. Каквито и позиции да оповестява сдружението, поддържаме мнението си, че 60 на 100 нарастване на цената на водата в Бургаско е шоково за фамилиите, бизнеса и общинските бюджети. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Коментарът му е провокиран от публикуваната по-рано през днешния ден позиция на ВиК-Бургас, в която се показва, че всички общински препоръки в региона са взели решение да одобряват новия бизнес проект на сдружението без възражения.

В позицията на ВиК се показва още, че повода за покачването на цената на услугите е нуждата сдружението да увеличи своите доходи, с цел да може да извърши плануваните огромни вложения, както и да подмени 90 на 100 от ВиК мрежата, която е остаряла.

" Не сме съгласни, че цената на водата се усилва поради декларираните вложения. Припомням, че през последните години Община Бургас влага в построяването на нова ВиК инфраструктура големи лични и привлечени средства, без да усили налозите на бургазлии.

Гласуването на оферти от ВиК бизнес проект е поддръжка за декларираните в него вложения, само че не и за шоковото нарастване на цената на водата, което по този начин и не ни беше показано в проценти.

Абсурдно звучи ултиматумът на ВиК към общините в Бургаска област, че в случай че няма нарастване на цената на водата, няма да бъдат правени вложения във ВиК мрежата ", съобщи Николов. Той упорства ВиК да си извърши капиталовата стратегия без това фрапантно нарастване на цената на водата.

" И последно, никой не може да отнеме правото на кметовете да показват позиция в отбрана на интереса на жителите ", добави кметът.

От Националната асоциация " Българско Черноморие " също възразяват с писмо до медиите против фрапантното нарастване на водата в Бургаска област. От Асоциацията упорстват за оставката на шефа на ВиК-Бургас Ганчо Стоев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР