Вижте, вижте – снимат някакъв филм на покрива! Това коментират

...
Вижте, вижте – снимат някакъв филм на покрива! Това коментират
Коментари Харесай

Вижте какво става на покрива на училище във Варна

Вижте, вижте – снимат някакъв филм на покрива! Това разясняват възпитаници, гледайки двама мъже върху керемидите на СУ " Димчо Дебелянов " във Варна, видя Varna24.bg .

Майстори още веднъж са се качили на покрива на добилото славата като най-ремонтираното школо у нас. Явно още веднъж има проблем, защото оглеждат структурата.

Училището е известно във Варна като учебното заведение, в което след ремонта, още веднъж се прави ремонт. През август предходната година ви информирахме, че общината е наела нов реализатор, който да ремонтира покрива.

Паралелно обаче се търсиха по правосъден път и парите, които е дала за предния ремонт на покрива, който се оказа долнокачествен.

Сагата почна още през 2018 година, като част от европейския план " " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “ по Оперативна програма " Региони в напредък “, когато бе изработен ремонт на покрива. Тогава обаче бяха установени недостатъци. Фирмата – реализатор бе известена, защото обектът, бе в гаранция. Нямаше реакция от компанията. Това принуди Община Варна да разгласи социална поръчка за избор на нова компания, която да извърши нужни ремонтни действия.

На 8 февруари 2022 година плевел вятър отвя част от покрива на школото. Бе оповестена нова процедура. В бюджета за 2022 година бяха обезпечени средства за двата типа поправки - както за премахване на гаранционните недостатъци, по този начин и за спешният ремонт, за който има заведена застрахователна вреда.

Сагата не завърши до тук. През ноември 2022 година още веднъж служащи се качиха, да отстраняват недостатъци по покрива на СУ " Димчо Дебелянов ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР