Вижте още снимки >>> Двете политически формации искат оставката на правителството

...
Вижте още снимки >>>
Двете политически формации искат оставката на правителството
Коментари Харесай

„Възраждане” и „Левицата” протестираха срещу правителството

Вижте още фотоси > > >

Двете политически обединения желаят оставката на държавното управление на Николай Денков.

Движението по бул. " Цар Освободител " бе спряно, а полицейското наличие бе засилено, като за проявата бе приготвено и водно оръдие.

Протестът на " Възраждане " бе разгласен против " американската окупация ", маскирана като българско държавно управление. Според партията на Костадин Костадинов постоянното държавно управление на ротационен принцип сред " Продължаваме Промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС обслужва непознати ползи.

По обяд стартира и третият митинг на " Левицата! " против невиждания политически цинизъм, както го дефинират от там, и желаеха оставка на държавното управление, управлявано от акад. Николай Денков. Протести имаше и на 6 юни - денят, в който новият кабинет се закле.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

До момента митингът протича умерено. Издигнати бяха плакати с апел за нови предварителни избори. 

Няколко души носеха и флагове с надпис " Народна партия Български гласът ". Имаше и стачкуващи със флагове на коалиция " ЛЕВИЦАТА ". 

Имаше и група хора с плакати с надписи " Национален митинг за околните на починалите деца в ПТП ".

Снимка: БТА

Пред публицисти водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че настояването им е за оставка на новото постоянно държавно управление. Той повтори, че съгласно него кабинетът е обвързван с задгранични посолства. Костадинов е уверен, че в държавното управление на " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС взе участие и Движение за права и свободи. На въпрос до каква степен ще стигнат протестните дейности на " Възраждане ", Костадинов отговори - " до такава степен, докъдето е нужно ".

Същевременно пред Народното събрание се събират подписи за референдум за възбрана на джендър образованието и за референдум за мир и суверенитет.

Снимка: Булфото

В следобедните часове протестиращите потеглиха на шествие до " Триъгълника на властта ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР