Вижте кой заслужи доверието на хората в ключови града на

...
Вижте кой заслужи доверието на хората в ключови града на
Коментари Харесай

Кой спечели доверието на хората в 10 ключови града?

Вижте кой заслужи доверието на хората в основни града на локалните избори на 27 октомври съгласно данните от паралелното броене на организациите „ Алфа Рисърч” и „ Маркет Линкс”, осъществен по поръчка на bTV:
Над 42% изборна интензивност на локалния избор В 11 регионални града няма да има балотаж по предварителни данни
В София Йорданка Фандъкова от ГЕРБ се бори за преизбиране с 36,8% на първия тур. Втора е Мая Манолова, издигната от предприемчив комитет. Нейните проценти са 27,9%.

Кандидат-кметът от „ Демократична България” Борислав Игнатов събира 12,4%, а самостоятелният Борис Бонев се класира четвърти с 11,1%.

Активността в Столицата е била 41 %, много по-висока от тази на локалните избори през 2015 година, когато е едвам 17,89%.

В Пловдив Здравко Димитров от ГЕРБ води в борбата за нов властник. Неговите проценти близо 36,9%. На балотажа ще се състезава не с Дани Каназирева, а със Славчо Атанасов, който събра близо 17,9%. Активността в града под тепетата е била към 39%.

За Варна се обрисуваше резултат на косъм, само че паралелното броене демонстрира победа за Иван Портних от ГЕРБ с 51,3%. Активността в морската столица е била 37%.



В Бургас изборите завършват на първия тур. Димитър Николов от ГЕРБ печели нов мандат с 66,4% от гласовете. 44,28% % беше изборната интензивност в Бургас.



В Благоевград Атанас Камбитов, досегашният кмет от ГЕРБ, и самостоятелният Румен Томов отиват на балотаж. Процентите са надлежно 27% – за първия, и 22% – за втория. 56,2% е изборната интензивност в Благоевград.

В Пазарджик Тодор Попов, подсилен от локалната коалиция „ Новото време”, води с 46,1% и ще се бори за нов мандат на втория тур против Благо Солов, подкрепян от Българска социалистическа партия. Той е с 20.5% на 100 поддръжка. В деня на вота 44% от имащите право да гласоподават са отишли до урните в Пазарджик.



В Плевен настоящият кмет води на изборите, само че ще би трябвало да се яви на балотаж. Независимият Георг Спартански има 39.3 %, а Мирослав Петров от ГЕРБ – 31.4%.
В Плевен излязоха да гласоподават към 42% от имащите право на глас.

Другият първенец измежду настоящите кметове е Даниел Панов във Велико Търново . Кметът на ГЕРБ печели на първи тур с 64% и огромна преднина пред претендента на Българска социалистическа партия Весела Лечева.

Във Велико Търново изборната интензивност беше близо 45%.



В Русе гласоподавателите ще дефинират новия кмет дефинитивно идната неделя. Лидер с 32.5 % е Пенчо Милков от локалната коалиция Българска социалистическа партия за България. С 28,7% след него е Диана Иванова от ГЕРБ. Избирателната интензивност е 40%.



В Хасково хората изрично ще изберат нов кмет. Досегашният властник Добри Беливанов има 9%и е на 4 място. На балотаж отиват: Станислав Дечев от ГЕРБ с 52% и Коста Стоев от Българска социалистическа партия с 18,7% от гласовете.

Такава е била волята на гласоподавателите съгласно данните от паралелното броене на организациите " Алфа Рисърч " и " Маркет Линкс ", осъществен по поръчка на bTV в 10 основни български града.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР