Вижте какво каза треньорът преди голямото дерби Треньорът на Левски

...
Вижте какво каза треньорът преди голямото дерби Треньорът на Левски
Коментари Харесай

Мъри Стоилов разкри: Левски не го е страх от ЦСКА

Вижте какво сподели треньорът преди огромното дерби
Треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва извънредно пред кореспондент на NOVSPORT за идното Вечно дерби с ЦСКА.

СЪСТАВЪТ

Нямам съмнения към състава и с кои тъкмо футболисти да стартира мача. Всичките 18 състезатели, които са в групата, би трябвало да бъдат подготвени за титуляри. Кой от тях ще се появи в игра, с цел да помогне, кой ще влезе, с цел да означи гол – всички би трябвало да бъдат подготвени за този мач. Всички играчи са здрави. Нямаме проблеми. Мога да разгадавам на всички налични футболисти. Говорих с новите футболисти и им обясних само, че ние сме Левски и постоянно би трябвало да играем в стила на Левски. Затова новите футболисти ги представяме в музея. Нямам подозрения към никого, без значение дали е дебютант в дербито. Привлечен е, с цел да побеждава в Левски. Време е да обърнем посоката на дерби мачовете. Вярвам, че на 100% всеки от тях осъзнава значимостта на тъкмо тази игра. Говорим за чест и достолепие. Именно това би трябвало да покажат на следващия ден футболистите на терена

ЦСКА

Не се вълнувам доста от футболистите и формата на ЦСКА. За мен е значимо по какъв начин ще се показа Левски в този мач. Другият лагер малко ме вълнува дали имат напрежение. Интересува ме нашия тим да има упоритост, напрежение и разпределяне. ЦСКА е извънредно убеден и със самочувствие. Така завоюваха рутинно против нас. Бори се за купата. Имаме футболно почитание, само че нямаме боязън или почит на терена. Срещу ЦСКА няма любимец. Иска ми се на следващия ден да се представим напълно в духа на Левски. Срещу ЦСКА ще забележим до какво равнище сме стигнали. Надявам се моите футболисти да оставят сърце и душа на терена и да зарадваме почитателите с една победа.

НАПРЕЖЕНИЕТО

Не може да бъде тим или футболист на Левски и да нямаш напрежение. Наш ангажимент е да преодолеем всички спънки, че да се представим най-добре. Още през есента под никаква форма не изпитвахме боязън или почит от съперника. Готвихме си нашата игра. Да играем футбол, от който всички левскари да се гордеят. Не бях удовлетворен от представянето ни в последната среща против Септември за купата. Има разлика сред подготовка и публични мачове. Не бързам да бъда вещател. Желанието, думите и дейностите ми е Левски да играе по най-хубавия метод. Да забележим по какъв начин ще се получи на следващия ден на терена. Имаме умни и опитни футболисти. Искам да го видя това на терена. Утре в 14:00 часа моите футболисти би трябвало да покажат капацитета си

КЛАСИРАНЕТО

Аз желая Левски да победи на следващия ден. Не би трябвало да се вършат сметки за класиране в този мач. Трите точки са значими, само че постоянно е добре, когато побеждаваш ЦСКА. Не мисля, че за Левски са значими трите точки, а да радваме хората. След като ние не сме в битката за купата, не ни интересува толкоз кой ще е първи и кой втори. Не ме интересува дали ще реши купата утрешния мач. Другите да си вземат решение проблемите и по-добрият да стане първенец. Левски се научи да побеждава междинните тимове. Издигнахме се до равнището на първите два. Следващата стъпка е да се преборим с първите два. С другите изравнихме равнището си на терена. Тука треперихме и тимовете от последната четворка, а в този момент можем умерено да се надиграваме с топ 6. Време е да покажем, че можем да се борим и с първата двойка

СТАДИОНЪТ

Хора от клуба на няколко пъти вървяха до „ Васил Левски “, с цел да видят в какво положение е тревното покритие. Още в понеделник декларирахме, че желаеме отоплението да бъде включено и да има оптимално положителни условия за игра. Нашият началник на стадиона беше към този момент 2-3 пъти там. Нашето предпочитание беше да работи отоплението, с цел да предоставим идеални условия и по-добрият да победи

СЪДИИТЕ

По принцип нямам никакви искания към съдии. Те са там, с цел да си свършат работа. Очаквах мач №1 да свири арбитър номер №1. Трябва да има почит към всевъзможен тип комисии.

ФЕНОВЕТЕ

Не ми се постанова да приканвам нашите последователи. За мен е ясно, че ще са на стадиона. Важно е тимът да отговори на равнището на нашите последователи. Не е оригиналност нашите последователи да са повече. Футболистите би трябвало да си оставят и душата и сърцето, да играят на максимума на опциите. Ако отговорят на етикета Левски и да загубим, последователите ще са удовлетворени.

СТОЙЧО МЛАДЕНОВ

Имаме отлични човешки връзки със Стойчо Младенов. В последните дни не сме се чували. Утре ще има футболна война. Който е по-добър, ще победи. От там нататък човешките ни връзки няма да се трансформират. Извън трена ще имаме обикновено връзки.

КУПАТА

Жребият към този момент е изтеглен и би трябвало да играем две срещи от полуфиналите. Ако в тях покажем, че сме по-добри от Лудогорец, ще играем и на край, в случай че желаеме да спечелим купата. Лудогорец е сериозен и сложен съперник за всеки един противник у нас. Сега обаче е точното време да забележим до каква степен ние сме стигнали и върху какво би трябвало да работим, и къде би трябвало да се укрепваме, да се развиваме. Ако желаеме да печелим Купата, би трябвало да отстраняваме Лудогорец. Няма значение къде е първият мач. И по-рано да бяхме играли с тях не е проблем. Двата клуба поддържаме и отопление, и терен. Харчим големи средства, тъй че откъм условия нямам терзание, когато се играе с Лудогорец. Надявам се да играем на високо равнище и да продължим. Ако би трябвало да кажем на книга – Лудогорец е любимец. Никой обаче не може да е любимец против Левски.

БЪДЕЩЕТО

Не мисля за моето бъдеще, а по тази причина на Левски. Моето най-голямо предпочитание е да продължим да държим искрата Левски запалена. Най-лесно става с победи. Каквото и да прави клубът, са по-невидими. Най-видими са нещата на терена. С хилядите премеждия, напредваме игрово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР