Вижте 14 съвета, с чиято помощ ще опознаете по-добре себе

...
Вижте 14 съвета, с чиято помощ ще опознаете по-добре себе
Коментари Харесай

14 съвета, с които ще сте по-щасливи и осъзнати

Вижте 14 съвета, с чиято помощ ще опознаете по-добре себе си и връзката с обичания човек. Ще преоткриете задачите и мотивацията си, с цел да живеете по-щастливо и осъзнато.
1. Чувствата се трансформират с течение на времето
Нищо не е постоянно, даже възприятията. Ако в даден миг сте изпитали избрани страсти към някого, това не значи, че постоянно ще се чувствате по този начин. Ще имате моменти, в които ще ви се коства, че тези в никакъв случай няма да ви изоставен. Помнете и си повтаряйте, че и това ще отмине, а възприятията ви ще се трансформират.

2. Терапевтите няма да решат проблемите ви
Ако имате потребност да се консултирате с терапевт, помнете, че вие би трябвало да сте в дейната роля. Терапевтите няма да ви " поправят ", а ще ви дадат инструментите и ще ви насочат, с цел да си помогнете сами.

3. Чувствата ви са значими, даже някой да ви споделя друго
В един съвършен свят ще сте обградени от хора, които ви поддържат и обичат. Но действителността е друга. И може би към себе си имате човек, който ви споделя, че не се чувствате " вярно ", " че грешите ", че " ви нямат значение ". Знайте, че не е по този начин. И в случай че можете, отдръпнете се от хора с сходни настройки.

 усеща страсти

4. Мислете интензивно за връзката си с останалите
В забързаното всекидневие от време на време не остава време за разсъждения и задълбочаване. Но с цел да сте щастливи, осъзнати и пълноценни, мислете интензивно за връзките си с останалите - половинката, децата, родителите и приятелите.

5. Опитайте да усвоите рефлективно слушане
Рефлективното слушане е техника, употребена от терапевтите, която и вие можете да усвоите. Рефлективното слушане е с внимание и включва въпроси от страна на слушащия, с цел да се увери дали вярно е схванал какво приказва събеседникът. Рефлективното слушане включва и повторение посредством тавтология на казаното.

6. Никой не е съвършен
Всеки човек има своите проблеми. Никой не е съвършен. Запомнете го за моментите, в които се обвинявате или откривате някакъв минус в себе си или другите.

 никой не е съвършен

7. Открийте собствен механизъм за справяне с проблемите
Всеки човек преодолява компликациите по друг метод. Открийте своите механизми, които ви оказват помощ да се справите. Единственото значимо изискване е методът ви да не е деструктивен - към вас или към хората в близост.

8. Не сте сами
Знайте, че през каквото и да преминавате, не сте сами. Не се затваряйте в себе си и не се обвинявайте. Потърсете помощ при непосредствен човек, който ще прояви състрадание, ще ви изслуша, без да ви съди.

9. Намерете своето благополучие
Открийте това, което ви прави щастливи. Не се вторачвайте в обществените мрежи и не сравнявайте. Онова, което виждате, е единствено фасада. Вместо това вървете в посока личното си благополучие. За едни то е пълноценно и крепко семейство с деца, за други - благоприятни условия за пътешестване, за трети - професионална реализация.

10. Ако игнорирате страстите си, ще сте нещастни
Не подценявайте страстите си. Не опитвайте да ги заглушите. Колкото повече внимание им обръщате, толкоз по-щастливо и осъзнато ще живеете. Признавайте пред себе си благополучие, горест, тъга, боязън, съмнение, яд, самотност. Колкото по-точно дефинирате тези за себе си, толкоз по-лесно ще ги преодолявате.

11. Винаги идва моментът за пауза
Рано или късно идва миг за пауза. Няма по какъв начин постоянно да живеете на цялостни обороти. Нужна ви е пауза. От работата, от всекидневието, от графиците. В идеалния случай си организирайте цялостна отмора. Понякога даже ден-два ще ви оказват помощ да презаредите.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР