Виждаме постоянно нарастване на заразените. Безспорно британският щам е една

...
Виждаме постоянно нарастване на заразените. Безспорно британският щам е една
Коментари Харесай

Преподавател в Оксфорд: Въвеждайте строги мерки в България, иначе К-19 ще ви бутне

" Виждаме непрекъснато повишаване на инфектираните. Безспорно английският вариант е една от аргументите за това, само че и връщането на учениците е довело до повишаване. Към момента виждаме стръмно повишаване. Според мен би трябвало да се мисли за назад въвеждане на ограничения, преди да е станало прекомерно късно ", съобщи в ефира на " Здравей, България " доктор Петър Марков – епидемиолог и учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина.

Той е на мнение, че държавното управление би трябвало да мисли за засегнатите от ограниченията и би трябвало да има ясно схващане кое е приоритет и кое е най-важно за обществото. Епидемиологът акцентира, че е прекомерно рано да се търси виновността в отварянето на заведенията за хранене, само че съгласно него то неизбежно ще окаже резултат.

" Вече шеста седмица среднодневният брой на инфекциите върви нагоре, броят на хоспитализациите нараства повече от 3 седмици, пораства и броят на смъртните случаи. Това е доста устойчива наклонност. През последните две седмици среднодневният брой на инфекциите нараства експоненциално в сравнение с през предходните седмици ", сподели още доктор Марков.

Според опита от отминалото лято, който специалистите имат, доктор Марков не чака стоплянето да повлияе на броя на новозаразените с ковид. Той е на мнение, че какво ще се случи, зависи от ограниченията, които ще се вземат.

" Аз не виждам доста ограничения, които да са в действие – в този момент отвориха заведенията, дребните възпитаници от дълго време са на учебно заведение, в този момент се връщат и по-големите. Налагането на местни ограничения е рационално, когато страната е по-голяма. България не е чак толкоз огромна ", сподели още епидемиологът.

Много въпроси стоят без отговори, само че и доста откриват такива, счита доктор Марков. Като подобен дефинира неналичието на  ясно и съответно лекуване на ковид а. Относно новините за нигерийки вид на ковид а, епидемиологът изясни, че той прилича южноафриканския. Относно имунизациите, той изясни, че те работят против другите варианти, само че с по-слаб резултат при някои.

" РНК вирусите са майстори на разновидностите. Въпросът е кои от тях същински са мотив за угриженост. За България съществена функционалност за въздействие е това, къде е зародил вариантът. Точно заради тази причина английският вариант е подобен огромен проблем. Той е в България от дълго време. Другият фактор е какъв брой елементарно се предава вариантът. За английския стана ясно, че се предава елементарно ", изясни доктор Марков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР