Виждаме по-висока решимост от страна на НАТО и Европейския съюз

...
Виждаме по-висока решимост от страна на НАТО и Европейския съюз
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: НАТО и ЕС са решени да не върнат света към 1997 г. |

„ Виждаме по-висока решителност от страна на НАТО и Европейския съюз да защитят интернационалния ред, основан на суверенитета, и да не позволен сфери на въздействие с връщане на света обратно към 1997 година ”, изясни някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов по отношение на рецесията сред Русия и Украйна в утринния блок на Нова телевизия.

През последните дни настойчиво се разяснява, че Русия може да нахлуе в Украйна на 16 февруари.

„ Това е една логика на психиката на военната конспирация, приказваме за хибридни войни. Най-напред брояхме месеците, по-късно седмиците, в този момент към този момент и часовете. Това е умишлено нагнетяване на напрежение ”, счита журналистът и дълготраен сътрудник на БНР в Москва Валери Тодоров, който също бе посетител в студиото.

Според Велизар Шаламанов 16 февруари в действителност е началото на срещата на министрите на защитата в Брюксел, която ще бъде последвана и от среща с министрите на защитата на Грузия и Украйна и на министрите на защитата на страните от Европейски Съюз, отвън НАТО.

" Има нещо обвързвано. Но в последна сметка посочването на дата цели предотвратяването на изненада. Тази дата, когато е известна, е по-малка вероятността да се случи нещо ”, добави някогашният министър на защитата.

Според Валери Тодоров сега следим едно взаимно изнудване на страните.

„ Истината е, че ние не знаем действителната картина, тъй като се наблюдават деликатно дейностите на Русия. Какво прави Западът - знаем по-малко. Вероятно част от дейностите на Русия са също огледални, тъй като тя може би вижда опасност за себе си. Москва твърди, че няма желание да нападне. Дори и самите украинци не имат вяра ”, добави Тодоров, който е на мнение, че психозата е най-тревожното, което се случва.

Журналистът разяснява, че Украйна към този момент е жертва, тъй като няма инвестиции и към този момент близо 30 страни са предложили на сътрудниците си да изоставен страната.

„ Твърди се, че 11 страни доставят Украйна с оръжие. Между другото съгласно съветски данни измежду тях е и България ”, добави той.

Шаламанов уточни, че НАТО няма да нападне Русия, както и Украйна няма да нападне Русия.

„ Тази психическа война, която се води и която се опитваше да пречупи НАТО и Европейски Съюз да раздели Америка от Европа, не съумя. Сега цялата мощ се насочва към Украйна. Изходът зависи от устойчивостта на Украйна, която се готви към този момент осем години. Това, което е най-важно сега, е Украйна да изиска среща в Организацията за сигурност и съдействие в Европа, с цел да се приказва очи в очи ”, счита някогашният министър на защитата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР