„Виждаме обаче, че има значително покачване на цените на природния

...
„Виждаме обаче, че има значително покачване на цените на природния
Коментари Харесай

Цената на природния газ отново скача през декември?

„ Виждаме обаче, че има доста повишаване на цените на природния газ на европейските газови пазари и евентуално в предлагането, което ще внесем на 1 декември, цената ще бъде малко по-висока. Това се дължи на новината, че немският регулатор замрази узаконяването на „ Северен поток-2 " до осъществяване на избрани условия на плановата компания. Трябва да се означи и че курсът $ – евро също бележи растеж, само че все пак цената за декември, по която „ Булгаргаз “ ще продава на своите клиенти, която ще предложи за одобряване, ще бъде доста по-ниска от цените на европейските газови пазари за доставка “, изясни Павлов.

Той добави, че цените на „ Булгаргаз “ може да са с към 35% по-ниски от тези на европейските тържища. Затова е значимо енергийният регулатор и виновните институции да не позволен търговците да изнесат количествата, които са закупили от „ Булгаргаз “ на търговете, които газовата ни компания е длъжна да направи по закон.

„ Да не стане по този начин, че тези количества да бъдат изнесени в прилежащи пазари. Това би заплашило енергийната сигурност и физическата цялостна система. Затова е доста значимо количествата, които са закупени на тези два търга, крайната дестинация, това е наложително, да бъде българският консуматор “, разясни още Николай Павлов.

От думите му стана ясно още, че част от топлофикациите и крайните доставчици не са обезпечили нужните им количества газ за есенно-зимния сезон.

Въпреки това „ Булгаргаз “ ще подсигурява доставки и за тези сдружения, с цел да няма проблем за крайните консуматори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР