Виждаме два поредни опита на ГЕРБ да водят преговори с

...
Виждаме два поредни опита на ГЕРБ да водят преговори с
Коментари Харесай

Евелина Славкова: С оставката на Гешев ГЕРБ-СДС правят опит разговорът с ПП-ДБ да продължи

Виждаме два следващи опита на ГЕРБ да водят договаряния с " Продължаваме промяната – Демократична България ", даже бих ги окачествила като жестове.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ социологът Евелина Славкова във връзка номинацията на Мария Габриел за министър-председател с първия мандат на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и направената от нея поръчка да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев.

Габриел е близка до профила на политиците от Политическа партия - Демократична България, ходът с настояването на оставката на Гешев също е в тази посока на търсене на доближаване, тъй като това е една от огромните цели на Политическа партия – Демократична България. Това е опит диалогът са продължи, добави Славкова.

Засега наподобява, че няма да стане, по-скоро се доближаваме до опцията да се осъществя първият мандат с поддръжката на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ". Това слага Политическа партия - Демократична България в неизгодна позиция. Ще е забавен моментът, когато би трябвало да обяснят за какво няма да вземат участие във властта, че ще реанимират ГЕРБ и ще вкарат в ръководството през задния вход Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, съобщи социологът.

Това не е жест, а знак на доминантност - ГЕРБ мачка Политическа партия - Демократична България с тези ходове. С кандидатурата на Мария Габриел ГЕРБ желаят да покажат, че са освен това от съперниците си, уточни историкът и политически анализатор Кристиян Шкварек.

Бях черноглед, само че в сега по-скоро виждам по какъв начин се начертава краят на революцията, добави той.

При всяко състояние ПП-ДБ са в губеща позиция. Ако получеха поддръжка за втория мандат от ГЕРБ, те ставаха заложници на ГЕРБ, а в случай че се отиде на нови избори, дистанцията сред първия и втория ще се усили. Може би по-изгодната позиция за тях беше да влязат в колаборация с ГЕРБ и да създадат кабинет, с цел да избегнат горните две обстановки, разяснява Евлина Славакова.

ГЕРБ инкасират някаква загуба от това, че ще влязат в колаборация с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Но от позиция на това, че си победител и че си съставил държавно управление, може би това няма да е толкоз неизгодно за ГЕРБ. Може би печеливши в най-голяма степен ще са " Възраждане ". Те играят доста добре своята игра, означи Слакова.

Загуби ще инкасират всички участници в такава тройна или четворна коалиция. Те ще инкасират загуби, тъй като се намират в центъра и ще понасят рецензии и отляво, и отдясно. Ако подхващат доста консервативни ограничения, ще търпят рецензии и ще наливат вода в мелницата на Политическа партия – Демократична България, а в случай че подхващат доста демократични ограничения, ще търпят рецензии и ще наливат вода в мелницата на " Възраждане ". Това е проклятието на това да нямаш идеологически образ, сподели Кристиян Шкварек.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР