Виждаме, че се прави опит за някакъв диалог с търговските

...
Виждаме, че се прави опит за някакъв диалог с търговските
Коментари Харесай

Икономисти: Таван на цените може да доведе до по-голямо повишаване

" Виждаме, че се прави опит за някакъв разговор с комерсиалните вериги. Добра е концепцията да има цялостна информация за всички нас по какъв метод се образуват цените. Финансовата историята е посочила, че с тавани върху крайни цени или надценки резултатите не са постоянни. Това може да докара до по-голямо повишение на цените ", това съобщи икономистът Владимир Сиркаров в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. 

В сряда служебният министър на финансите Росица Велкова разгласи, че има евентуален риск България да влезе в процедура по свръхдефицит, валутният ръб и настоящия закрепен курс на лв. да бъдат застрашени, а приемането ни в еврозоната да бъде отсрочено за неопределен срок.

" Надявам се в никакъв случай да няма налог " Солидарност " в България. Това е безспорна измислица и няма никакво икономическо деяние. Облагането на облага със задна дата е противоконституционно ", сподели финансовият специалист Емил Хърсев по повод предложението да има еднократна солидарна вноска върху свръхпечалбите на фирмите. 

" Още от предходната година се постанова подобен налог. Нямаше проблем, когато се изземаха облагите на държавните енергийни сдружения, които в действителност избавиха България. Милиарди се източиха, с цел да отидат в
Абитуриентски мъжки костюми
огромните търговски вериги, които в този момент усилват цените на стоките от първа нужда ", разяснява Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ". 

" Тезата тук е, че комунизъм може за държавните компании, само че не и за частника. Престъпление е това, че бяха конфискувани средствата от държавните енергийни сдружения ", сподели още тя. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg