Виждаме безпрецедентна война в Украйна, която коства много човешки животи.

...
Виждаме безпрецедентна война в Украйна, която коства много човешки животи.
Коментари Харесай

Петков: Енергетиката се ползва като оръжие, Василев - подготвени сме за газовата криза, можем да диверсифицираме района

Виждаме невиждана война в Украйна, която коства доста човешки животи. Виждаме и по какъв начин енергетиката се употребява като оръжие. Това е толкоз явно и виждаме едностранни нарушавания на контракти от „ Газпром”. Това сподели министър председателят Кирил Петков на срещата, отдадена на енергийната сигурност, която се организира в София.

„ Единственият метод, по който можем да компенсираме тези отрицателни развития, е да се обединим. И да осъзнаем, че диверсификацията, оптимизацията и всички други благоприятни условия за синергия посред ни са налице”, посочи министър-председателят.

Петков акцентира, че новите терминали за газ, които се построяват, както и новите интерконектори разрешават да има нова енергийна карта и дават нови благоприятни условия за диверсификация.

Нашите страни употребяват газ за производството на електрическа енергия, а в случай че усъвършенстваме потреблението на електричество на районната карта, то тогава може да имаме спомагателни потенциали за газ “, съобщи Петков.

С наслаждение ще чуя всички ваши отзиви, тъй че откакто усъвършенстваме енергийната карта, всички да имаме изгода, сподели още министър председателят.

От своя страна финансовият министър Асен Василев съобщи, че имам вяра изначално, " че сме готови, че има решения, които можем всички да използваме и да почерпим изгоди от тях ".

Трябва да приключим техническите аспекти и комерсиалната работа, с цел да може решенията да станат действителност. България даде на Европейски Съюз оферти, виждам придвижване от този момент насетне. Затова и сме всички участници тук, които могат да допринесат за такова решение, за диверсифицирането, с цел да не сме толкоз подвластни от съветския газ, сподели Василев. Мисля, че с наши общи старания, с инфраструктурата и дребни модернизации, можем да обединим дейностите си по линия на електрическата енергия и договорите, можем да диверсифицираме региона и да прекратим веднъж вечно зависимостта, сподели още Василев./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР