Виждаме безпрецедентна война в Украйна, която коства много човешки животи.

...
Виждаме безпрецедентна война в Украйна, която коства много човешки животи.
Коментари Харесай

Има едностранни нарушения на договори от Газпром НА ЖИВО

Виждаме невиждана война в Украйна, която коства доста човешки животи. Виждаме и по какъв начин енергетиката се употребява като оръжие. Това е толкоз явно, тъй като има едностранни нарушавания на контракти от „ Газпром”. Това сподели министър председателят Кирил Петков на срещата, отдадена на енергийната сигурност, която се организира в София.

„ Единственият метод, по който можем да компенсираме тези отрицателни развития, е да се обединим. И да осъзнаем, че диверсификацията, оптимизацията и всички други благоприятни условия за синергия посред ни са налице”, посочи министър-председателят.

Петков акцентира, че новите терминали за газ, които се построяват, както и новите интерконектори разрешават да има нова енергийна карта и дават нови благоприятни условия за диверсификация.

Според енергийния министър Александър Николов сложните времена демонстрират „ какви другари имаш и кои другари са в действителност добри”. Той благодаря на всички, които са се отзовали на днешната среща.

„ Заради продължаващата война в Украйна и държанието на Русия, работата ни беше краткотрайно спряна. Вижда се, че идната зима не е толкоз надалеч. Необходимостите са пред нас и следва да се действа”, разяснява Николов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР